Правителствата пристрастени към дефицита, което пречи на масовото приемане

Правителствата пристрастени към дефицита, което пречи на масовото приемане

Председателят и главен изпълнителен директор на CME Group, Тери Дъфи, каза на Business Insider, че на биткойн липсват основни характеристики, които биха го направили привлекателен за правителствата.

А именно, че не е подкрепен от фиатна валута, а криптовалутите като биткойн, които работят с ограничено предлагане, в крайна сметка пречат на създателите на парична политика да я използват при дефицит.

Според Дъфи:

Правителствата не могат да функционират, освен ако не могат да работят на дефицит. Опитвам се да разбера защо биха казали: ‘Звучи ми добре, защото искам да бъда отговорен и да управлявам всичко равномерно. Не мога да вземам заем срещу нищо.

Според доклада, Дъфи твърди, че подкрепените от фиатни валути стейбълкойни, са типът криптовалутни регулатори, които могат да направят рали, защото носят характеристиките на традиционните пари.

Правителствата продължават да използват паричната политика, като например количественото облекчаване (QE), за да печатат пари по желание, за да насърчават ликвидността и кредитирането.

Усилията на Английската централна банка в 10-годишната QE политика, имаше поразителни резултати, които доведоха до гласуването за Брекзит.

Решението беше прието с превенцията на превръщането на рецесията във втората Велика депресия, но страничните ефекти от нея означават повишаване на неравенството. Политиката на правителствените строги икономии, наложена вече почти десетилетие, наруши стандарта на живот и проправи пътя за гласуване за Брекзит.

Тъй като лихвените проценти все още са близо до дъното и машината за печатане на пари продължава, Великобритания също не разполага с адекватна огнева мощ, за да се бори със следващия спад, въпреки че икономистите предупреждават, че може да бъде в непосредствена близост.

Bitcoin е напълно различна парична система, предназначена да държи банките под контрол. Тя се основава на нови правила, предназначени да оформят глобална финансова система, изградена въз основа на нововъзникващи технологии и криптография.

Но когато става въпрос за регулатори, оксиморонът е налице: Биткойн продължава да попада в ръцете на политиците, които оформят традиционната финансова система.

А с ограниченото си предлагане от 21 милиона, биткойн и неговите крипто братовчеди не могат да бъдат променяни поради произволни правила, политически цели или правителствена стратегия – или някой от инструментите, които се прилагат към традиционното финансиране и паричната политика.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Правителствата пристрастени към дефицита, което пречи на масовото приемане appeared first on CryptoDnes.bg.