Почти 2 години затвор грозят трейдър на LocalBitcoins

Почти 2 години затвор грозят трейдър на LocalBitcoins

Властите на САЩ повдигнаха обвинения срещу търговец на LocalBitcoins във връзка с извършването на нелицензирани сделки за прехвърляне на пари.

Както е разкрито от прокуратурата на САЩ за южния окръг Калифорния, местният жител на Лас Вегас, Морган Рокуунс, ще лежи 21 месеца във федерален затвор за своите дейности, което също включва схема за измами с недвижими имоти, базирана на биткойн.

Говори се, че Рокуунс е направил над 1000 сделки на P2P платформата до края на 2017 година.

След като не успя да се регистрира като предавател на пари при мрежата за финансово преследване на престъпления (FinCEN), Рокуунс попадна под радара на правоприлагащите органи в Сан Диего няколко години по-рано като трейдъра с най-голям обем на транзакции в региона.

През ноември 2017 се появи обвинителен акт, като ареста се случва през февруари следващата година. След освобождаването му под гаранция обаче, Рокуунс се захваща със същински криминален бизнес, “Bitcointopia”, който предлага земя, която никога не е съществувала, в замяна на биткойн.

Жертвите, които са изпратили биткойн на измамника, така и не са получили правото върху земята, както бе обещано. Досега агентите са идентифицирали най-малко 10 жертви на измамите на Рокуунс.

Обвиняемият отново бе арестуван през октомври 2018 и се призна за виновен във връзка с обвиненията в крипто-свързани измами чрез Bitcointopia, както и за опериране на бизнес, предаващ пари без лиценз, през март тази година.

Като цяло печалбите от дейностите надвишиха 80 000 долара, които сега Рокуунс ще загуби в допълнение към затвора след признаването му за виновен.

Регулаторите, които искат да стандартизират ландшафта, повдигат обвинения срещу множество лица, много от които са част от така наречената операция Cryptosweep, която започна през 2018 година.

Що се отнася до престъпността, през май бе спряна голяма Понци схема, в която участваха 300 инвеститори от САЩ и Канада, чиито пари отидоха при организаторите на криптовалута, подкрепена с диаманти. Тези пари така и не се върнаха.

В Бразилия междувременно отделна акция затвори много по-голяма пирамидална схема, която според сведенията е измамила над 55 000 души.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Почти 2 години затвор грозят трейдър на LocalBitcoins appeared first on CryptoDnes.bg.