Потребителите на Cryptopia си искат средствата

Потребителите на Cryptopia си искат средствата

На 15-ти януари бе хакнат новозеландския крипто обмен Cryptopia.

Обменът сега трябва да се справи с нарастващ брой потребители, които търсят да възстановят инвестициите си.

Радио Нова Зеландия съобщи, че досега близо 40 души са заявили, че имат изгубени средства, за които търсят обезщетение.

Полицията в страната работи по случая, откакто парите са били прехвърлени от обмена на мистериозен портфейл. Инвеститорите, които се регистрираха на следващия ден, бяха посрещнати с кратко изявление, в което не се говори за нарушение на сигурността.

Властите заявиха, че цялата ситуация е “сложна” и нямат никаква времева рамка за това колко време ще продължи разследването. Хакът на Cryptopia е първият по рода си в новата година.

Дните след хакването имаше слухове, че това е “exit scam” или някаква вътрешна работа. Някои потребители на Reddit водят отчет на портфейли, за които се предполага, че местят откраднатите пари.

Грижите на инвеститорите относно Cryptopia се простират отвъд скорошното събитие. Радио Нова Зеландия пише за адвокат от Крайстчърч, към който миналата година се обърнаха трима души, които заявиха, че не могат да изтеглят средства и са имали проблеми със сделките с портфейла.

Адвокат Клайв Къзинс ​​каза, че около 40 други хора са говорили с него, предполагаемо с идея да се стартира съвместно дело (class action lawsuit). Той каза, че съдебното дело се забави поради липса на средства, но клиентите все още поддържат интерес да разберат какво точно става.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Потребителите на Cryptopia си искат средствата appeared first on CryptoDnes.bg.