Поредната скандална прогноза: Биткойн до $250 000

Поредната скандална прогноза: Биткойн до $250 000

Марк Джефри, автор на книгата oт 2013, „Bitcoin Explained Simply“, остава с бичи настроения за бъдещето на биткойн, въпреки сегашния климат. Създавайки аналози на дотком бум-а, той прогнозира бъдещ растеж до цена от $250 000.

Токен войни

Може би в момента преживяваме крипто зимата, като държим нашето крипто с надеждите за бъдещи печалби, но Марк Джефри смята, че тази прогноза не трябва да е изненадваща. Ранният биткойн пионер говори в подкаста „The Next Billion Seconds“:

Мисля, че това много прилича на дотком цикъла на бум и срив, който видяхме в края на миналия и началото на това хилядоледие.

Разбира се, периодът в края на 2017 е аналогичен на ранните дни на дотком бум-а. Желаещите инвеститори, отчаяно да не пропуснат, ипотекираха домовете си, само за да вкарат парите си в крипто.

И разбира се, когато инвеститорите осъзнаха, че купуват нищо повече от неясно обещание за нещо, те се паникьосваха.

Пазарът отвръща на удара

Но Джефри предполага, че процесът е силно компресиран с криптовалута:

Така че в дотком цикъла, това беше около четири години и половина, може би пет. В криптосферата това беше около година и половина. Така че беше много по-бързо.

След малко повече от година в нашата крипто зима, би било добре да видим края на този мечи пазар в рамките на следващите шест месеца. Докато Джефри спира да предвижда кога ще се случи, той е убеден, че настоящият „мъртъв” период ще приключи.

Но това не е краят на историята. Това е средата. Това е второ действие. Третото действие е завръщането на джедаите и все още не сме там.

Завръщането на биткойн

Така че ние сме в края на тази „сага“. Биткойн загуби много, както и Етериум. И разбира се, много хора бяха ощетени през това време.

Но Amazon и Google се издигнаха като феникс от пепелта на дотком бум-а, за да станат гигантите, които са днес. Facebook дори не съществуваше по онова време, като се е появява с вече научени уроци от доскорошния бум и срив.

Токените с реална стойност ще пребъдат и кой знае кое ще се окаже Facebook на криптовалутите. Джефри настоява, че “това предстои” и стои зад ранната си прогноза за биткойн на стойност $250 000.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Поредната скандална прогноза: Биткойн до $250 000 appeared first on CryptoDnes.bg.