Полицията в Индия арестува четирима заподозрени в крипто измама за милиони

Полицията в Индия арестува четирима заподозрени в крипто измама за милиони

Правоприлагащите органи в Мумбай, Индия, арестуваха още четирима заподозрени, за които се твърди, че са замесени в криптовалутна измама, натрупала приблизително 1 милиард рупии (над $14 милиона). Местната медия Times of India съобщи за арестите на 22 март.

Според доклада, полицията арестува Ашок Гоял Джайпурия, Асиф Малпани, Балит Синг Сайни и Прадип Арора от Делхи. Някои от банковите сметки на Гоял също са били замразени, тъй като се твърди, че той е ръководител на схемата. The Times of India също заявяват, че неназован боливудски актьор, който според съобщенията присъства на промоционални събития на измамата, вероятно също ще бъде поставен под въпрос.

Както бе съобщено миналия месец, индийските правоохранителни органи първо разкриват предполагаемата измама и арестуват първите четирима заподозрени през февруари, но доскоро не бяха арестували Гоял. Първата жалба, която води до обвинението, е подадена в Сурат, който се намира в индийския град Гуджарат, от лице, което твърди, че е било измамено от еквивалента на близо $150 000.

В началото на януари, индийската полиция също арестува сътрудник на отделна група, обвинена в извършването на крипто измама, включваща 5 милиарда рупии (около $71,6 милиона).

В друга наскоро разкрита криптовалутна измама, Morgan Rockcoons, известен също като Морган Рокуел, се призна за виновен по две обвинения, свързани с криптовалути в Сан Диего. Според съобщенията той признава, че продава земя, която не е била негова собственпст на проект за крипто град, наречен „Bitcointopia“, и за управление на бизнес, предаващ пари без лиценз.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Полицията в Индия арестува четирима заподозрени в крипто измама за милиони appeared first on CryptoDnes.bg.