Полицейското разследване на Cryptopia хака започна, но е прекалено рано за заключения

Полицейското разследване на Cryptopia хака започна, но е прекалено рано за заключения

След хака на борсата Cryptopia в Крайстчърч в Нова Зеландия, властите започнаха разследването с пехотата на Кентърбъри и специализирания персонал от полицейското звено за високотехнологична престъпност, участвало в случая.

В актуализация, публикувана от полицията преди час, в момента на писане на тази статия, полицията заяви, че целта е да се опитат да възстановят откраднатите средства.

Приоритет за полицията е да идентифицира и ако е възможно, да възстанови липсващите средства на клиентите на Cryptopia. Въпреки това има много предизвикателства, които трябва да се преодолеят преди да се постигне тази цел.

Хакът се случи на 13 януари и е регистрирана значителна загуба, според доклад на компанията. Полицията все още не е разбрала точна цифра за откраднатите средства, въпреки че в момента се провежда сериозно разследване, което включва както съдебно разследване, така и на място.

Разследването на предполагаемата неразрешена транзакция на криптовалута в компанията Cryptopia в Крайстчърч продължава и днес. Проучването все още е в много ранен етап и полицията продължава да работи с Cryptopia, за да установи какво се е случва и как. Полицията все още не е в състояние да каже за колко криптовалута става въпрос, освен, че е значителна сума.

Полицията отрича слуховете, че са направили акция на офисът на Cryptopia и твърдят, че компанията съ сътрудничи с органите на реда, за да се разкрие случая.

По-рано бе съобщено, че откраднатите средства са били прехвърлени на Binance, както е потвърдено от изпълнителния им директор Чанпенг Джао. Binance също потвърдиха, че е замразена сметката, към която са преместени средствата.

Хакът на крипто борсата Cryptopia дойде като първият хак на обмен през 2019 година, принуждавайки компанията да премине в режим на “непланирана поддръжка”. Търговията е спряна и уебсайтът в момента не работи, тъй като разследването продължава.

Въпреки че полицията признава, че това е трудна задача, смята се за първостепенен случай, така че има надежда да се накажат виновниците, както и да се възстановят изгубените средства, като се започне с факта, че Binance са замразили сметката.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Полицейското разследване на Cryptopia хака започна, но е прекалено рано за заключения appeared first on CryptoDnes.bg.