Покачването на цената на Биткойн е знак за настъпваща рецесия

Покачването на цената на Биткойн е знак за настъпваща рецесия

Главният инвестиционен директор на Bank of America Merrill Lynch, Майкъл Хартнет, наскоро направи интересно изказване.

По-конкретно, Хартнет каза, че неотдавнашното покачване на цената на Биткойн е знак за настъпваща рецесия.

Тази новина дойде в нов доклад на Business Insider. В него Хартнет разясни как наскоро инвеститорите се насочват към Биткойн и други криптовалути. Това става явно от неотдавнашното покачване на цената на Биткойн, но Хартнет също така предположи, че това може да сигнализира за настъпваща рецесия.

Въпреки това, CIO-то притежава доста особен поглед върху причината за апетита на инвеститорите към BTC. Всъщност той не предложи, както направиха някои други наблюдатели, че аргументите на инвеститорите за стичане до Биткойн са главно, че той представлява “сигурно убежище”.

Напротив, Хартнет твърди, че нарастващият интерес към Биткойн се дължи на това, че представлява високорискова инвестиционна стратегия с висока възвращаемост. Освен това ниските лихвени проценти по доходността на облигациите, наблюдавани от 2008 г. насам, вероятно са ерозирали печалбите.

Впоследствие, инвеститорите бяха принудени да приемат по-алчна стратегия за търговия. Това вероятно ги е подтикнало да започнат агресивно да търгуват с криптовалути, нововъзникващите пазари и корпоративните ценни книжа, с надеждата да се възползват от следващото крипто бул рън.

Освен това Хартнет отбелязва, че инвеститорите все повече влагат средства в криптовалути, и по-специално в Биткойн. Освен това се предполага, че това се дължи на предстоящата икономическа рецесия.

Независимо от това, Биткойн и други криптовалути могат да представляват убежище за сигурна инвестиция по време на икономически спад. Изглежда, че инвеститорите все повече осъзнават това и започват да вземат предпазни мерки под формата на криптовалута.

Не е първия път когато известен инвеститор е признал предимствата на криптовалутите по време на срив на пазара. По-рано тази година, ръководителят на JPMorgan, Джон Норманд, изрази подобно мнение.

Освен това Норманд подчерта, че цената на Биткойн е по-смислена, когато се разглежда в контекста на “дистопичния пазар”.

Отдавна сме скептични по отношение на стойността на криптовалутите в повечето среди, различни от дистопични, характеризиращи се със загуба на вяра във всички основни резервни активи (долар, евро, йена, злато) и в платежната система.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Покачването на цената на Биткойн е знак за настъпваща рецесия appeared first on CryptoDnes.bg.