Подкрепеният от злато токен на Paxos ще бъде пуснат тази година

Подкрепеният от злато токен на Paxos ще бъде пуснат тази година

Дигиталният токен на Paxos, който е подкрепен от благородни метали, ще бъде пуснат “определено тази година”, заяви главният изпълнителен директор на Paxos, Чад Каскария, в интервю за Balancing the Ledger на Fortune, на 11 март.

По време на интервюто, Каскария беше попитан дали Paxos работи върху обезпечен от злато токен, като той отговори, че „това е нещо, което ще видим определено тази година“. „Ние сме развълнувани от възможността да вземем стока и да я токенизираме и мисля, че благородните метали са наистина очевидни, а златото вероятно е най-очевидния избор – добави Каскария.

Каскария заяви, че статутът на фирмата като финансова институция им позволява да използват банковата система, за да гарантират, че притежават активи в „реалния свят“, които съответстват на броя на активите на блокчейн. Макар че компанията планира да пусне своят токен, подкрепен от благородни метали тази година, Каскария заяви, че Paxos все още не са определили точната дата.

Говорейки за Paxos Standard (PAX) – Етериум (ETH) стейбълкойна на фирмата, подкрепен 1: 1 от щатския долар и лансиран миналия септември – Каскария заяви, че се различава от останалите стейбълкойни в това, че е напълно одитиран, силно регулиран и одобрен от Министерството на финансовите услуги на щата Ню Йорк (NYDFS) и са относително ликвидни.

Първоначално основана през 2012, като Биткойн (BTC) борсата itBit, стартъпът по-късно се преименува на Paxos, която е компания, фокусирана върху блокчейн. Paxos притежава харта на дружеството за доверие в щата Ню Йорк, което им дава някои от същите привилегии като банката, включително възможността да поемат попечителството на основните финансови активи. През миналата година май месец, Paxos съобщиха, че са събрали $65 милиона от инвеститорите, за да укрепят своите операции.

Миналия декември бе съобщено, че PAX надвиши обема на сделките на стойност $5 милиарда. По това време токенът е използван за транзакции в размер на $ 5,245,958,124.65, с пазарна капитализация от над $ 174 милиона, от които доверителната компания е изкупила „над $136 милиона“.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Подкрепеният от злато токен на Paxos ще бъде пуснат тази година appeared first on CryptoDnes.bg.