Платформа за доброволци с над 71 милиона потребители с блокчейн dApp

Платформа за доброволци с над 71 милиона потребители с блокчейн dApp

Китайската нестопанска организация Zhiyuan Hui – според съобщенията най-голямата платформа за доброволческа работа в света – обяви партньорството си с фирмата EveriToken. Новината бе обявена на 12 януари в официалния блог на EveriToken.

От декември 2018 година, Zhiyuan Hui съобщават, че обслужват над 430 000 нестопански организации, а 71 милиона потребители работят над 100 милиона часа чрез тяхната платформа. Според публикацията в блога, докладът за измерване на икономическата стойност на Китай за доброволческа служба на ООН оценява платформата на над $500 милиона.

За да се справи с този удивителен обем от потребители и часове на обслужване, Zhiyuan Hui решава да изгради прозрачна платформа за проследяване на доброволци в обществения блокчейн EveriToken.

Чрез новата система, правителствата, предприятията и неправителствените организации ще могат да награждават приблизително един милион доброволци на ден с „Yi Coin“ точки в замяна на доброволческата им дейност и работните часове.

Данните за доброволците ще бъдат записани върху веригата, което EveriToken нарича „открита книга за обществено благополучие“. Публикацията в блога продължава да подчертава, че:

„Системата, базирана на EdveriToken, осигурява одитни следи за различни заинтересовани страни с права на достъп, включително правителства и финансиращи организации, като елиминира възможността за измама за различните проекти за намаляване на бедността и програмите за субсидиране на държавни фондации, управлявани от Zhiyuan Hui.

Съобщава се, че Yi Coins вече може да се използва за закупуване на основни стоки – като храни, електроника и хигиенни продукти – от почти 100 неименувани търговски обекта, като се използва решението за микроплащания на EveriToken.

Както вече беше съобщено, ползите от разпределените, прозрачни счетоводни книги се признават все по-масово в обществения и благотворителния сектор в световен мащаб. Миналия месец, ирландският Червен кръст се обедини, за да използва блокчейн в ново приложение, което подобрява прозрачността за благотворителни дарения. Също, миналия месец филантропичното подразделение на Binance стартира своя собствена платформа за блокчейн дарения.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Платформа за доброволци с над 71 милиона потребители с блокчейн dApp appeared first on CryptoDnes.bg.