Партньорството, което може да нареди BitGo сред най-големите крипто обмени

Партньорството, което може да нареди BitGo сред най-големите крипто обмени

BitGo си партнира с търговска фирма, за да предложи на институционалните си клиенти възможността да купуват и продават крипто.

Новото предложение, обявено в сряда, позволява на клиентите да търгуват с крипто, съхраняван в тяхната депозитна сметка на BitGo, без да се налага да го преместват на борса.

Genesis Trading, като част от сделката, ще изпълнява сделки от името на BitGo за своите клиенти. Потребителите на обмена няма да трябва да отварят допълнителни акаунти, за да използват услугата.

Изпълнителният директор на Genesis Trading Майкъл Моро заяви в интервю, че новото предложение се състои в това, че позволява на потребителите да търгуват с крипто, без да се налага да местят монетите си от “студено” или офлайн съхранение, което според него е по-сигурно.

Моро каза следното:

Клиентите на BitGo, традиционно, трябваше да преместят монетите в обмен. […] Genesis предоставя информация, BitGo се обръща и те могат ефективно да отделят монетите и след това да ги изпратят в Genesis и тъй като имаме портфейл в BitGo, те никога не напускат техните системи.

Трейси Олсен, която ръководи продуктите в BitGo, заяви, че институционалните клиенти искат да държат парите си в попечителство, без да трябва да ги изпращат на обмен.

Докато Coinbase и Bitfinex са по-известни имена в зараждащите се крипто пазари, повечето големи търговци избират да изпълняват по-големи сделки в извънборсови пазари. Това е защото ликвидността е по-добра, отколкото на борсата, каза Моро. Обменът е известен и с това, че е по-податлив на хакове. Според JPMorgan една трета от всички места за обмен в крипто са били хакнати.

Услугата би могла да се конкурира на фирми като Coinbase и Gemini, които предлагат търговия и попечителство на институции, твърдят служители на обмена.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Партньорството, което може да нареди BitGo сред най-големите крипто обмени appeared first on CryptoDnes.bg.