Още 4 компании ще се възползват от услугите на Ripple

Още 4 компании ще се възползват от услугите на Ripple

Според Fortune, Ripple обяви, че ще предоставя услугите си на още 4 финансови институции.

Миналата година, Ripple (XRP търговия на Binance) се изстреля по пътя си, за да стане втората най-ценна криптовалута по пазарна капитализация. На 2 януари Етериум си възвърна втората позиция, но за кратко, тъй като XRP отново я измести до трето място.

Постоянните усилия за партньорство с финансовите институции като, че ли се превръщат в “промяна на играта” за базирания в Сан Франциско блокчейн стартъп. През последните няколко месеца компанията осигурява няколко важни партньорства.

Банката Euro Exim е един от новите партньори на Ripple. Както беше съобщено вчера, тя ще бъде първата регистрирана в света банка, която използва xRapid за трансгранични плащания. Говорейки пред Fortune в интервю, главеният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус каза:

Това е в съответствие с визията на Ripple за XRP като бърз и евтин източник на ликвидност за трансгранични сделки. Вместо да се налага банките да поддържат чуждестранни банкови сметки, идеята е те да купуват XRP с долари или евро и да разчитат на местните субекти, които определят пазара, да обменят XRP в местни валути.

Въпреки това, някои от новите партньори на Ripple заявиха, че няма да държат XRP. По-скоро те ще използват монетата, за да улеснят международните плащания.

Останалите четири компании, които имат намерение да работят с Ripple, са: SendFriend, FTCS, JNFX и TransPayGo. Компаниите потвърдиха, че ще използват XRP за увеличаване на ликвидността при изпращане на международни плащания. Брад Гарлингхаус каза:

2019 е годината, в която пшеницата ще бъде отделена от плявата. Преди няколко месеца медиите казваха, че никой няма да използва XRP, което създаве добри скептични заглавия. Днес не може да се каже това, че тъй като хората започват да използват XRapid, защото е по-добре, по-бързо и по-евтино.

Тази новина идва едва дни след като Ripple Labs обяви, че повече от 200 финансови институции са се присъединили към тяхната мрежа. Компанията вече оперира в над 40 страни на всички континенти.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Още 4 компании ще се възползват от услугите на Ripple appeared first on CryptoDnes.bg.