Основателят на Twitter намекна, че харчи по $10,000 на седмица за Биткойн

Основателят на Twitter намекна, че харчи по $10,000 на седмица за Биткойн

Главният изпълнителен директор и съосновател на Twitter и Square, Джак Дорси, намекна, че харчи по $10, 000 на седмица за Биткойн (BTC), по време на подкаста Tales от Crypt на 4 март.

В подкаста Дорси говори за това как стига до идеята да експериментира с BTC и какви паралели вижда между Биткойн и Twitter. Говорейки за “Stacking Sat Saturday” – тенденция, при която потребителите купуват по $25 в BTC всяка седмица, за да покажат растящото приемане на криптовалутите – Дорси заяви, че той видя, Stacking Sat Saturday в Twitter, като казва, че би участвал но вече е превишил лимита си на CashApp и не може да купува.

Въпреки че Dorsey не е посочил точната сума, като се знае, че максималният седмичен лимит за покупка на Биткойн през мобилното приложение Square, CashApp, е $ 10,000. Освен това той коментира, че може да се присъедини към Stacking Sub Saturday следващата седмица, тъй като ограниченията правят ротация всяка седмица.

Дорси е известен с убеждението си, че Биткойн е местната валута на интернет. Той заяви в интервю за Джо Роган миналия месец, че “Биткойн е нещо, което е родено в интернет, което е разработено в интернет, което е тествано в интернет … Това е на интернет”.

Коментарите на Дорси в подкаста потвърдиха предишно изявление, направено в средата на май миналата година, когато той заяви, че виртуалните валути са бъдещето на легитимно средство за глобално плащане.

През февруари Дорси разкри, че единствената криптовалута, която притежава, е Биткойн. На въпроса за особеностите на BTC, които го вълнуват най-много, той отново посочи потенциала на криптовалутата да се превърне в глобална валута.

Наскоро Юджийн Касперски, главният изпълнителен директор на гиганта за киберсигурност Kaspersky, заяви, че вярва, че в бъдеще (“може би след 100 години”) светът ще бъде обединен под единно правителство, което ще има единна дигитална валута. Kaspersky обаче твърди, че „криптовалутите са страхотна идея, но светът все още не е готов за тях.“

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Основателят на Twitter намекна, че харчи по $10,000 на седмица за Биткойн appeared first on CryptoDnes.bg.