Обемът на крипто-дискусиите в Reddit е свързан с цената на Биткойн

Обемът на крипто-дискусиите в Reddit е свързан с цената на Биткойн

Университетът в Нотр Дам и Националната лаборатория на Тихоокеанския северозапад (PNNL) публикуваха проучване на 13-ти май за мащаба на крипто-дискусиите в Reddit.

Документът твърди, че е “първият, който качествено измерва и контрастира растежа на дискусиите около три популярни криптовалути с ключови разлики в мотивацията, използването и изпълнението – Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Monero (XMR) на Reddit.”

Проучването покрива thread-овете (темите) в Reddit, създадени в официалните subreddit-и (подразделения на теми) и по-широките подразделения за криптовалути между януари 2015 г. и януари 2018 г.

Този период от време “включва рекордното повишаване на цената на Биткойн в края на 2017 г.”.

Изследователите твърдят, че са намерили силно съотношение между обема на дискусиите в Reddit и цените на различните монети.

Средно BTC подразделението вижда около 3,600 коментара на ден, ETH по 500 и monero по 380. През този период са създадени 212,302 Биткойн, 41,792 Етериум и 15,035 XMR теми (threads).

Изследователите също така забелязват, че публикациите, свързани с Биткойн, започват да събират коментари след средно 11 минути, свързаните с ETH отнемат по 20 минути, а тези, които са свързани с monero – 27 минути.

Публикациите за BTC обаче са по-кратки, докато дискусиите за XMR са продължили повече от тези за другите две монети. Освен това процентът на свързаните с monero публикации, които не са събрали никакви коментари, е около пет пъти по-нисък от този, който се отчита при двете най-големи криптовалути.

Наскоро получихме информация, че съоснователят на криптовалутната инвестиционна холдингова компания Primitive Ventures Dovey Wan предполага, че фалшивите новини, циркулиращи в Китай, могат да бъдат отговорни за ценовия скок на Bitcoin SV (BSV) през май.

Въпросното изследване беше проведено в PNNL и бе финансирано от Advanced Defence Research Projects Agency SocialSim програмата на САЩ.

11% от американското население притежава основната криптовалута Биткойн, според проучване, публикувано от Спенсър Богарт от Blockchain Capital.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Обемът на крипто-дискусиите в Reddit е свързан с цената на Биткойн appeared first on CryptoDnes.bg.