ОАЕ ще са домакин на форум за крипто активи и финтех

ОАЕ ще са домакин на форум за крипто активи и финтех

Федерацията на банките на Обединените арабски емирства (UBF) и Глобалният Пазар на Абу Даби (ADGM) бяха домакини на съвместен форум за крипто активи и финтех, съобщиха от официалния вестник на ОАЕ, Emirates News Agency, на 17 март.

Съгласно доклада, събитието се проведе в ADGM в сътрудничество с UBF и имаше за цел да обедини специалисти от индустрията, за да обсъдят предизвикателствата и възможностите, пред които са изправени финтех и крипто активите.

В началото на срещата, ADGM също сподели своите регулаторни цели и основните характеристики на своята политика за крипто активите и средствата за наблюдение.

Нещо повече, общите теми, обсъждани на форума, се съобщава, че са варирали от регулациите на крипто активите на ADGM до надзорния подход към това как банките и финансовите регулатори могат съвместно да разработват процеси и процедури за облекчаване на регулаторните рискове на крипто активите. В доклада се цитира и председателят на UBF, Абдул Азиз Ал Гураир:

Като се има предвид бързата поява на нов финтех като криптовалутите и други крипто активи, е важно да разработим рамки и регламенти, които управляват тези технологии и разработки.

Ал Гураир отбеляза също за стремежа да се превърнат в един от най-големите международни центрове за финансиране и как това да бъдат в крак с технологичната прмяна е необходимо за постигането на тази цел.

UBF е организация с нестопанска цел, която представлява 50 банки-членки, които оперират в страната. ADGM е международен финансов център, разположен в столицата на ОАЕ.

Както се съобщава през февруари, Министерството на финансите на ОАЕ обяви, че планира да обсъди развитието на блокчейн и дигиталните активи в икономиката на страната, на 7-та среща на световните правителства.

През същия месец, шест търговски банки от Саудитска Арабия и ОАЕ се присъединиха към проект за дигитална валута, след като властите на двете страни обявиха споразумение за сътрудничество за създаването на криптовалута през януари.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post ОАЕ ще са домакин на форум за крипто активи и финтех appeared first on CryptoDnes.bg.