Ню Йорк даде Битлиценз на компания с 88 битомата

Ню Йорк даде Битлиценз на компания с 88 битомата

Министерството на финансовите услуги на щата Ню Йорк (NYDFS) е предоставило още един лиценз за виртуални валути (BitLicense) на още една базирана в Ню Йорк компания за битомати.

В tweet на официалната страница на NYDFS, регулаторът обяви, че е предоставил BitLicense на Cottonwood Vending LLC, компания за битомати в Ню Йорк.

По-рано този месец бе съобщено, че NYDFS е издал такъв лиценз на LibertyX, който стана първата регулирана компания, която позволи на нюйоркчани да купуват биткойн от традиционните банкомати.

Това бележи третият BitLicense, издаден на такъв тип компания. Преди LibertyX и Cottonwood Vending, NYDFS издаде регулаторно разрешение на Coinsource през 2017 г., след три години.

Според официалния сайт на Cottonwood Vending, 88-те места са концентрирани главно в пет квартала, но също така и на няколко места в Лонг Айлънд. Няколко места поддържат покупка и продажба.

Уебсайтът за проследяване на BTM, Coinatmradar предполага, че в момента само в САЩ има 2,577 локации, като общият им брой надхвърля 4,270.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Ню Йорк даде Битлиценз на компания с 88 битомата appeared first on CryptoDnes.bg.