Новата Apple карта – конкурент на крипто?

Новата Apple карта – конкурент на крипто?

Apple отдавна е позната като една от най-иновативните компании в света.

Няма съмнение, че смартфонът е революция, която промени възприятието на милиарди хора по света.

Най-големият конкурент на Apple, с изключение на по-евтините китайски продукти, несъмнено е Samsung. Докато корейската компания вгради Биткойн портфейл в Galaxy S10, другата даде леко разочароващ отговор.

Вместо да признае революцията в крипто и да се хареса на по-младия пазар, производителят на смартфони има за цел да се конкурира с индустрията на кредитните карти.

Революцията няма да дойде под формата на транзакции без граници, тъй като е достъпна само в САЩ. Също така няма да бъде peer-to-peer, да елиминира централизираните институции или значително ще намали таксите. 

Планът на Apple е да привлече потребители чрез допълнителна сигурност на плащанията.

Също така няма годишни или трансгранични такси за транзакции. Друго важно нещо е, че партньорът му – Goldman Sachs – никога няма да продаде вашите данни. Можете дори да си купите кафе на блокчейна на Goldman Sachs.

Картата на Apple ще влезе в Wallet приложението на iPhone, което ефективно го прави горещ хардуерен портфейл за USD. Apple твърди, че никога няма да проследят транзакциите ви и цялата информация ще се съхранява на вашето устройство.

Потребителите могат да поискат лазерно гравирана титаниева карта, въпреки че, изглежда, няма смисъл в това.  Вследствие на големите гафове на технологични компании като Facebook и Google, Apple се стреми да поддържа функциите си за сигурност и поверителност.

Един от плюсовете е, че когато плащате за продуктите на Apple с вградената си Apple карта ще ви се даде възможност да се възползвате от невероятните 1-3% кешбек на покупките.

Но защо Apple навлиза във вече наситен пазар, който хората се опитват да свалят?

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Новата Apple карта – конкурент на крипто? appeared first on CryptoDnes.bg.