Не спира растежа при търсенето на крипто кредити според Nexo

Не спира растежа при търсенето на крипто кредити според Nexo

Крипто кредиторът Nexo, който предлага бързи кредити в 45 различни фиатни валути, се изненада от големия брой хора, които се възползваха от предлаганата от тях крипто услуга. За последните 7 месеца има повече от 170,000 потребители и 300 милиона обработени долари през крипто кредити.

Nexo позволява на потребителите да депозират криптовалутите си в защитен портфейл и незабавно да получат достъп до гъвкава кредитна линия чрез автоматизирано одобрение и без необходимост от кредитни проверки. След това те могат да използват сумата от кредита чрез карта или да го изтеглят по банкова сметка още на същия или следващия ден, без да поемат изслишни такси или валутни комисиони.

Платформата твърди, че лихвените проценти, които се приспадат директно от наличния кредитен лимит на потребителя, започват с 8% годишна лихва, като компанията твърди, че това е много по-ниско от средното ниво на кредитни карти. Предлаганите заемите са гъвкави и имат минимални изисквания спрямо потребителите си и могат да бъдат изпълнени по всяко време без допълнителни разходи.

Също трябва да се добави, че Nexo е включен в списъка на CV VC на 50-те най-важни швейцарски компании, като твърдят, че са единственият крипто-кредитор, който предоставя кредити на повече от 200 юрисдикции по света.

Растеж в търсенето на крипто кредити

Въпреки мечия пазар сред критпо активите, Nexo може да се похвали с впечатляващата печалба от над $3 милиона през първите 7 месеца от стартирането на услугата. Това се дължи на факта, че инвеститорите не са склонни да загубят или продат активите си на текущата цена.

Представените цифри от крипто кредитора, оборват скептицизма от страна на големи имена и корпорации. Уорън Бъфет например наскоро изказа мнение, че биткойн е нищо повече от заблуда, но въпрееки това още през декември миналата година компанията изплати дивидент от $912 071 на притежателите на родния им NEXO токен, представляващи 30% от реализираната печалба.

Nexo твърди, че доходността от 4.80% на годишна база е по-висока от всички дивидентни акции в портфейла на Уорън Бъфет – включително големи имена като Apple, JPMorgan Chase и Goldman Sachs. Това идва въпреки продължаващия скептицизъм на Бъфет за криптовалутите като цяло, като инвеститорът на милиардера наскоро описва Bitcoin като „заблуда“, която няма никаква уникална стойност.

Гарантирана сигурност

Според Nexo, всички крипто активи притежавани от потребителите им, са застраховани срещу хакове на трета страна, копиране, кражба на частни ключове, кражба на вътрешна информация или нечестни действия на служители. Това застрахователно покритие за обезщетение компенсира клиентите за загуби до $100 милиона в случай на нарушение на сигурността. Nexo разработиха политика за корпоративни решения, предлагана от BitGo (подкрепена от Goldman Sachs) и предоставена от Lloyd’s.

Рекордна година за крипто хаковете

Компанията също така заявява, че е член-учредител на консорциума за застраховка „Застрахователна защита“, която гарантира, че кредитополучателите ще бъдат изцяло компенсирани, ако предоставените от тях активи са унищожени, откраднати или направени недостъпни.

Nexo е подкрепен от Майкъл Арингтън, основател на TechCrunch, като Arrington XRP Capital инвестира „значителни суми“ в проекта. Компанията твърди, че нейният уебсайт вече е получил повече от 1 милиард импресии – привлича 35 000 членове в общността на Telegram групите, заедно с повече от 31 000 последователи в Twitter. Крипто-кредиторът е представен и от известни бизнес издания и новинарски услуги, включително Forbes, Bloomberg и Reuters.

Приемането на крипто е все по-близо и горепосочените цифри са поредното доказателство. Мечият пазар не успява да изплаши  крипто ентусиастите и инвеститорите, дори напротив, все повече хора са на мнение, че сега се отваря възможност за купуване, каквато няма да има отново.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

 

The post Не спира растежа при търсенето на крипто кредити според Nexo appeared first on CryptoDnes.bg.