Най-добрите платформи за биткойн кредитиране

Най-добрите платформи за биткойн кредитиране

Какво е биткойн кредитиране?

Биткойн кредитирането е подобно на редовния банков кредит, като разликата е, че не е необходимо да се включват банки и правителствени разпоредби, а заемът се състои от биткойн.Резултат с изображение за bitcoin lending

Тази система предоставя на кредиторите печеливши лихвени проценти и заемополучатели с евтини кредити. Сделките обикновено се решават на peer-to-peer платформите, които използват биткойн технологията за да направят всичко бързо и с ниски такси.

Биткойн заемите са като вашия стандартен заем: кредита трябва да бъде върнат плюс лихвите и таксите за предварително определен период от време. Тези такси могат да бъдат платени на фиксирани вноски или наведнъж, в зависимост от избраните предпочитания. Но тъй като биткойн е децентрализиран и работи без трета страна, вашият кредит ще бъде обработен от други притежатели на крипто.

На платформите за предоставяне на P2P услуги, собствениците на криптовалути са свързани с потенциални кредитополучатели и платформата обикновено изисква такса за тази услуга. За да можете да вземете заем, първо трябва да създадете профил и да го проверите.

Тези платформи ви дават оценка на доверието, която се основава на това, колко са в състояние да потвърдят вашата самоличност и финансова история. За да получите висок рейтинг на доверие, може да се наложи да изпратите още документация.

В днешната статия ще представим някои от най-добрите кредитни сайтове и P2P платформи, където можете да получите или дадете заем в биткойн:

Poloniex

Poloniex е добре познат обмен и е един от най-добрите налични сайтове за биткойн кредитиране. Платформата предлага отлични възможности за ликвидност и широка гама от алткойн, които след това дори могат да бъдат преобразувани в биткойн.

Резултат с изображение за poloniex

Борсата е създадена през 2014 година и е базирана в Сан Франциско, Калифорния. В момента екипът решава да се погрижи най-вече за жителите на САЩ, като планира да разшири бизнеса и подкрепата си за други страни по-късно.

Bitbond

Bitbond е платформа за P2P кредитиране, която обслужва малките до средни предприятия (SME) и предприемачи. Платформата е регистрирана, одобрена и регулирана от немското правителство.

Резултат с изображение за bitbond

Като потребител, ще трябва да преминете през проверка на самоличността, като предоставите основни идентификационни данни и дори да подадете основна финансова оценка. След това профилът Ви ще получи оценка. По-висок рейтинг означава, че имате по-големи шансове за получаване на заем.

Кредитополучателите, които не са оценени, нямат право да кандидатстват за заеми. Заемите могат да отнемат до 14 дни, за да се получат някои значителни резултати. След изтичането на определеното време и одобрението на кредита, както кредитополучателят, така и заемодателят разполага с график за изплащане в страницата на потребителския им акаунт в сайта.

Кредитополучателите могат да имат само един заем наведнъж. Лихвените проценти се определят от кредитоспособността на всеки кредитополучател.

BTCPOP

BTCPOP е peer-to-peer пазар на заеми, създаден през 2014 година, който понастоящем е със седалище в Маршаловите острови.

Освен съвпадение на кредитополучателите и кредиторите, услугата предлага и система за чат, където потребителите могат да обсъждат рисковете или други теми. BTCPOP предоставя гаранции срещу главницата за определени кредити, приходите на кредитополучателите и проверката на идентификацията, както и директното обслужване на заемите.Резултат с изображение за btcpop

BTCPOP също така осигурява конвертирането на кредити, които са базирани на биткойн, между алткойн и наблюдава репутацията на кредитополучателите и кредиторите.

Платформата съхранява токените на своите клиенти в офлайн портфейли. Те имат изключително стимулираща полза и кредитът се потвърждава почти веднага. Платформата ви позволява да заемате между 0.01 BTC и 500 BTC. Също така, 5% се предлагат на клиентите за да държат тяхното BTC в записите им.

Лихвени проценти: Лихвените проценти на биткойн P2P заемите са високи в сравнение с авансовите плащания.

Услугите на BTCPOP включват: кредитно-базирано заемане, първоначално публично предлагане (IPO), стартъп финансиране, търговия и залагане.

SALT

SALT (Secured Automated Lending Technology) е дигитална платформа за заеми на Етериум блокчейн, базирана в Денвър, Колорадо. SALT ви позволява да поставите крипто активите си като обезпечение и да получите фиктивни заеми в USD, EUR и RMB.Резултат с изображение за salt loan

За да използвате платформата, трябва да закупите SALT токени, които използвате като обезпечение. Общото предлагане е 120 милиона. Платформата има три нива – членство, премиум и предприятие – които имат различни суми на кредити. В момента 1 SALT ($ 10) ви позволява да заемате до $10 000. Премиум плановете, които са 30 SALT, ви осигуряват достъп до $100 000, а плановете за предприятия са за $100 000 и нагоре. Лихвените проценти са между 10% и 15%, а достъпът до заеми зависи от наличността на фонда.

xCoins

xCoins е компания, базирана в Калифорния, която поддържа peer-to-peer платформа , свързваща кредиторите и кредитополучателите на биткойн. Заемите, които се случват на платформата, се решават между двете страни, като xCoins е само посредник.Свързано изображение

Потребителите могат да получат BTC чрез “обезпечен кредит”, който се заплаща чрез всякакъв начин на плащане, приет от PayPal. За разлика от редовния обмен, кредитополучателите могат да си върнат парите, ако вече не искат BTC.

Кредиторите могат да се присъединят към xCoins безплатно и да определят своя лихвен процент, да събират таксата за възникване на кредита и да събират таксата за обработка на PayPal.

Трябва само да се регистрирате в платформата, да предоставите идентификационните си данни, да потвърдите самоличността си и да депозирате сумата в щатски долари, еквивалентно на BTC, който трябва да заемете.

ETHLend

ETHLend е друга популярна кредитна платформа, която позволява и заемането и отпускането на криптовалути. Пазарът е изграден върху съвместими с ERC-20 токени, които се издават от Етериум блокчейна.Резултат с изображение за ETHLend

ETHLend използва механизъм за репутация, в който всеки Етериум адрес има прикрепен репутационен рейтинг. Системата за репутация използва кредитни токени (CRE), вътрешната валута на ETHLend.

EthLend позволява на всеки токен, базиран на Етериум, да се използва като обезпечение, като монетата LEND се използва за получаване на отстъпки за такси за системата. Кредитите се държат в Етер с неизпълнени задължения, което води до наказание за всички монети, държани като обезпечение.

Заключение

Биткойн заемите са все още нови и не са напълно регулирани, така че се подхожда предпазливо при регистрирането на тези услуги. В бъдеще, тези видове кредити биха могли да се превърнат в осъществим вариант за финансиране на тези, който не отговаря на кредитните изисквания на банките.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Най-добрите платформи за биткойн кредитиране appeared first on CryptoDnes.bg.