Над 80% от общото предлагане на ETH се държи от 7,572 адреса

Над 80% от общото предлагане на ETH се държи от 7,572 адреса

Над 80% от общото циркулиращо предлагане на Eтериум (ETH) се съхранява от 7,572 адреса, твърди доклад, публикуван от компанията за изследване на дигитални активи, Delphi Digital, на 7 март.

По-точно, данните, съдържащи се в доклада, твърдят, че над 80% от общото предлагане на ETH токените се съхраняват от адреси с баланс по-голям от 1000 ETH. Броят на тези адреси нараства до 7,572. Изследването разбива общия брой на адресите по обем на ETH, които съдържат, като посочва, че 6,490 адреса имат между 1000 и 10 000 ETH, 923 от тях съдържат между 10 000 и 100 000 ETH, 155 между 100 000 и 1,000 000 ETH и само четири имат между 1 000 000 и 10 000 000 ETH.

В същия документ, компанията твърди също, че цената на ETH е спаднала средно с 19% след всеки от последните хард форкове през следващите 30 дни.

И все пак, последният хард форк преди актуализациите от миналия месец (Constantinople и St.Petersburg) всъщност видя, че цената на ETH намалява с под един процент, което според доклада се дължи отчасти на намаляването на наградите за блок от 5 ETH на 3 ETH.

Изследователите също така посочиха, че към 3 март над 2,3 милиона ETH (около 2% от общото предлагане) присъстваха в децентрализираните финансови приложения.

По-голямата част от ETH, заложена в децентрализирани приложения за финансиране – според сведенията 98% – е в интелигентните договори MakerDAO, които позволяват създаването и унищожаването на децентрализирания стейбълкойн на Maker, Dai (DAI). Второто децентрализирано приложение за финансиране с най-много ETH е децентрализираната кредитна платформа Compound, която от 3 март наброява около 28 500 Етериум.

И накрая, докладът също така изразява загриженост относно техническите рискове, пред които се изправя Етериум в близко бъдеще. По-специално, документите сочат за предполагаемата централизация на Infura, подразделение за инфраструктура като услуга, разработено от ConsenSys. Infura позволява на разработчиците на dApp да разположат своите децентрализирани приложения, без да разполагат със собствен пълен нод.

Въпреки това, чрез използването на Infura, докладът твърди, че разработчиците разчитат на инфраструктура, изцяло управлявана от ConsenSys и хоствана от Amazon Web Services, което създава единна точка на неуспех, която децентрализацията трябва да избегне.

Авторът на доклада, Delphi Digital, се позиционира като компания, чиято цел е да произвежда безпристрастно съдържание относно дигиталните активи и DLT, и да предоставя аналитични услуги на институционални клиенти. Компанията също счита, че основателят на Morgan Creek Digital Assets, Антъни Помплиано, е член на борда на директорите.

Както бе съобщено през декември миналата година, Помплиано прогнозира, че Биткойн (BTC) все още има къде да падне в краткосрочен план, преди да достигне дъното, въпреки бичия пазар, довел валутата до $4,000, който се е случи по това време. Месец преди това, той определи Биткойн като най-добре представящия се актив в света през последните десет години.

Друг неотдавнашен доклад за Етериум, този път от крипто-управляващата компания Electric Capital, твърди, че Етериум има най-много разработчици, които работят по своя базов протокол на всички криптовалути, без да брои разработчиците на общински проекти.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Над 80% от общото предлагане на ETH се държи от 7,572 адреса appeared first on CryptoDnes.bg.