Милиардер иска да купи 25% от целия Биткойн на пазара

Милиардер иска да купи 25% от целия Биткойн на пазара

Един милиардер е готов да купи 25% от текущoтo циркулирaщо предлагане на биткойн като възлага на брокерска компания Dadiani Syndicate да направи възможна покупката.

Eлиса Дадиани от Dadiani Syndicate също разкри, че редица хора се интересуват от закупуването на биткойн в големи количества чрез компанията, според доклада на Forbes от 30 май 2019 година.

Според него, някой вярва, че може да си позволи 25% от циркулиращото предлагане на биткойн и като такъв, той е готов да ги притежава. С 25%, това би означавало 4,4 милиона биткойна от около 17 милиона, които в момента са в обращение.

Dadiani Syndicate, въпросната брокерска компания, е създадена, за да помогне на хората да ликвидират своите крипто активи до истинско богатство чрез използването на методи за дилърство. Въпреки това, хората са по-заинтересовани от натрупването на биткойн в опит да контролират по-голям дял от пазара.

Нейната галерия, Dadiani Fine Art, е първата, която започва да приема криптовалутни плащания през 2017 година.

Дадиани първоначално основава “Синдиката” като вид крипто-консиерж услуга за мега-богатите. Това позволи на притежателите да изкарат своите крипто печалби в луксозни стоки като яхти и златни кюлчета. Веднъж тя помогна на анонимен китайски милиардер да купи четири „използвани“ автомобила от Формула 1 с $4 милиона в Лайткойн.

Клиентите желаят да доминират на пазара на биткойн

Според Елиса Дадиани, редица клиенти искат да доминират на пазара и обикновено искат съдействие за закупуването на огромни количества биткойн. Тя също така намекна, че те основно се интересуват от биткойн, а не от етериум или от друга основна криптовалута, което създава известни трудности при придобиването на виртуалната валута в такова промишлено количество в сравнение с други активи.

Въз основа на това може да бъде трудно или невъзможно да се предостави 25% от циркулиращото предлагане, особено когато 10,5 милиона биткойна от 17 милиона не са мръднали за една година.

Ако беше възможно, това би означавало, че крипто пространството ще контролира само около 2 милиона, докато милиардерът ще има около 4 милиона. Следващото нещо, което може да си представите, е какво може да се случи, ако се събудят една сутрин и решат, че вече не искат своя биткойн. Няма да е красиво.

Едно от ключовите предизвикателства е да се купуват големи количества биткойн, без да се засяга пазара и да се предизвика „отклонение“ между очакваната търговска цена и цената, която е изпълнена. Едно е сигурно – тя избягва услугите на борсите.

Богатите индивиди, институционалните инвеститори и т.н., постепенно изпробват крипто пространството. Подобни на Bakkt и Fidelity Investments се опитват да създадат продукти, които ще привлекат богати хора в криптосферата.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Милиардер иска да купи 25% от целия Биткойн на пазара appeared first on CryptoDnes.bg.