Милениалите имат повече доверие на Биткойн отколкото на фондовата борса

Милениалите имат повече доверие на Биткойн отколкото на фондовата борса

Ново проучване заключава, че милениалите и по-младите поколения имат интерес към Биткойн и криптовалутите, докато има все по-голямо недоверие към финансовата структура.

Според ново проучване направено от eToro, изследващо 1,000 онлайн търговци, 43% от милениалите онлайн търговци гласуват повече доверие на крипто обмените, отколкото на фондовия пазар в Съединените щати. От друга страна, по-голямата част от респондентите от генерация X чувстват обратното.

Милениалите, които търгуват с крипто, имат повече доверие в зараждащия се клас активи, отколкото на фондовия пазар. Една трета от тези, които не търгуват с криптовалути, отговарят, че също така имат доверие на крипто пазара.

Гай Хърш, управляващ директор на eToro САЩ, вижда това като ясна смяна на мисленето на поколенията. Той заяви чрез прессъобщение:

Започваме смяна в доверието на поколенията от традиционните фондови борси към крипто обмени. В основата на тази промяна са самите класове активи. Опитът на по-младите инвеститори с фондовия пазар е донесъл голяма загуба на доверие с падането на Lehman Brothers заради безотговорни практики, последвани от най-тежката рецесия след Голямата депресия. Доверието още повече е ерозирало, когато американците видяха как стотици милиарди долари от парите на данъкоплатците се насочват към най-големите финансови институции, докато спестяванията им се изпаряват и как банките получават безплатни пари чрез количествено облекчаване, докато разходите им за живот продължават да нарастват.

Милениалите вероятно са по-добре настроени към принципите на децентрализацията, неизменността и липсата на доверие на Биткойн. Нито едно от тях не помага на лошите участници в традиционното финансово пространство да извършват корумпирани финансови практики. Хърш обясни:

Непрекъсваемостта е родна на блокчейн, което прави одита в реално време разумен и рентабилен и затова милениалите и генерация X възприемат крипто обмените като по-малко вероятно да бъдат обект на манипулация и по-малко вероятно да бъде място, където лошите актьори се възнаграждават с парите на данъкоплатците. Тъй като все повече инвеститори се обучават за ползите от блокчейн, ще продължим да виждаме как тази тенденция се развива.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Милениалите имат повече доверие на Биткойн отколкото на фондовата борса appeared first on CryptoDnes.bg.