Лайткойн е във възход, другите валути последваха

Лайткойн е във възход, другите валути последваха

Лайткойн се е повишил с над 10% за последните 24 часа и е повлиял добре на крипто пазара.

Цената на LTC се повиши до 37 долара, след като падна под психологическата цена от $ 30 миналия месец на фона на мечи пазар, който се задържа в сектора за последните 13 месеца. Монетата падна до минимум от около 22 долара в края на миналата година, около 93% под най-високите стойности.

Биткойн, водещата криптовалута по пазарна капитализация, в момента има цена от $ 3,448 според CoinMarketCap.

Криптовалутата рискува да спадне до дъното от декември на $ 3,100, като отчете по-високи дъна на решаващата 50-свещна плъзгаща се средна (MA) на 6-часовата графика тази седмица.

Лайткойн, четвъртата по пазарна капитализация криптовалута, понастоящем се търгува на 37 долара – 12.6% нагоре в рамките на последния ден.

LTC към BTC скочи до 0.011404 в Binance по-рано днес, отбелязвайки най-високото си ниво от 21-ви юли 2018 година досега. Ралито изглежда устойчиво, тъй като обемът на търговията на борсите се е увеличил с около 30% до 879 млн. долара в последните 24 часа.

Точната причина за двуцифрените печалби е неясна. Криптовалутата може да е реагирала на новината, че Litecoin Foundation преговаря за прилагане на функциите за поверителност чрез протокола Mimblewimble.

MimbleWimble позволява на потребителите да шифрова всички данни по отношение на транзакция, извършена в криптовалутната мрежа. Ако LTC реши да имплементира решението, ще е нужен хард форк на криптовалута. Решението е кръстено на заклинание от Хари Потър, което спира хората да изговарят тайни.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Лайткойн е във възход, другите валути последваха appeared first on CryptoDnes.bg.