Крипто компаниите все още намират проблеми с откриването на банкови сметки

Крипто компаниите все още намират проблеми с откриването на банкови сметки

Компании свързани с криптовалутната индустрия все още имат проблеми с отварянето на банкови сметки, съобщиха от финансовото издание Bloomberg на 3 март.

Докладът цитира жалбата на Сам Банкман-Фрийд, главен изпълнителен директор на крипто-търговска компания Alameda Research, в който се споменава, че стандартният отговор „просто отидете до местния ви клон на Chasе” не работи при крипто. Bankman-Fried също добави, че не е незаконно за банките да обслужват крипто бизнеси, но „това им причинява огромно главоболие и не искат да използват ресурсите си за намиране на решение.

“Блумбърг отбеляза също, че докато по-големите банки избягват да обслужват компании участващи в крипто, по-малките играчи

Според Bloomberg, Sonny Singh – главен търговски директор на BitPay заяви, че тяхната компания е била отхвърлена от много банки.

Както наскоро бе съобщено, блокчейн компаниите в Малта също се борят с откриването на банкови сметки. Все пак, в края на февруари, швейцарската банка Julius Baer обяви плановете си да предостави на своите клиенти достъп до услуги свързани с дигитални активи след партньорство със стартиращата крипто банка Seba Crypto.

The post Крипто компаниите все още намират проблеми с откриването на банкови сметки appeared first on CryptoDnes.bg.