Крипто зимата официално приключи, според Том Лий

Крипто зимата официално приключи, според Том Лий

Съоснователят на Fundstrat Global Advisors, Том Лий, твърди, че крипто зимата свърши в Twitter публикация, направена на 19-ти май.

В съобщението си Лий каза, че конференцията Consensus от миналата седмица в Ню Йорк е последният от 13 признака, сочещи, че индустрията се възстановява след няколко тежки месеца.

Неговата хронология на събитията, документиращи обрата, датира от ноември 2018, когато битката за хард форка на Биткойн Кеш (BCH) изчерпа предлагането на Биткойн (BTC), което се поддържа от два конкурентни добивни пула (басейна).

Други важни събития, изброени от Лий, включват 23-ти януари тази година, когато сделките по веригата станаха положителни за първи път от 12 месеца.

Той също така посочи как Bitcoin Misery Index (BMI) на Fundstrat се повиши над 67 на 27-ми март – граница, която не е достигана от август 2015 година. След това през април се наблюдава рязко увеличение на извънборсовата търговия и дейностите на веригата, както и първият бичи “златен кръст” на BTC от октомври 2015 година.

Съвсем наскоро, в началото на май, Лий каза, че крипто индустрията доказа своята устойчивост, когато имаше стабилна пазарна реакция на противоречията около Bitfinex и Tether, след като главният прокурор на Ню Йорк обвини крипто обменът в това, че са загубени $850 милиона и използва средства от борсата за да покрие тайно дефицита.

Лий е известен със своите прогнози за цените на криптовалутитe. На 29-ти април той прогнозира, че BTC ще постигне нови исторически върхове до 2020 година.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Крипто зимата официално приключи, според Том Лий appeared first on CryptoDnes.bg.