Крипто борсата Coinsquare уволняват 40 служители

Крипто борсата Coinsquare уволняват 40 служители

Според съобщенията, една от най-големите крипто борси в Канада, Coinsquare, освободи от длъжност почти 30% от своя персонал, включително главния финансов директор (CFO) и главния оперативен директор (COO).

Позовавайки се на множество източници бе изчислен общия брой съкращения на около 40 членове на екипа, което представлява 27% от досегашната работна сила на компанията.

Пост в LinkedIn от ръководителя на човешки ресурси в Coinsquare, Мартин Хаук, публикуван вчера, отбеляза, че „постоянно развиващото се криптовалутно пространство е нестабилно и непредсказуемо“ и че Coinsquare е една от многото индустриални фирми, принудени да вземат трудни решения.

Някои от най-високопоставените служители на борсата, включително главен оперативен директор Робърт Мюлер и главен финансов директор Кен Цан, са сред тези, на които им прекратиха договорите. Съобщава се, че двата ръководителя са наети преди около година.

След съобщението за съкращенията на персонала, главният изпълнителен директор на Coinsquare, Коул Даймънд, проведе интервю с технологичната стартъп медия BetaKit. Той каза, че въпреки новите съкращения, фирмата въвлича 23 нови служители през тази година – 14 от които се присъединиха като резултат от придобиването от Coinquare на блокчейн компанията за награди за лоялност, наречена Tipcoin.

Даймънд подчерта, че за разлика от други канадски борси, „Coinsquare няма абсолютно никакви проблеми, но трябва отговорно да управлява ресурсите си“ като каза:

Ние сме на най-нестабилния пазар, който някой, някога е виждал. В резултат на това през последните 21 месеца се увеличихме от трима души до 150 души. Решихме да направим някои съкращения, за да сме сигурни, че защитаваме силната си позиция на пазара.

Даймънд твърди, че балансът на компанията включва $40 милиона във средства и активи на компанията, предимно в брой.

Както се съобщава, дъщерното дружество за управление на портфейли на Coinsquare стартира два нови ETF-а (борсово-търгувани фондове) на фондовата борса в Торонто (TSX) миналата есен – и двете бяха фиксирани към представянето на индекси, базирани на акции, емитирани от блокчейн компаниите.

През декември Coinsquare разшири своята платформа за европейския пазар. Компанията също така обяви плановете си за ICO на $120 милиона на борсата TSX, първоначално предвидено за миналия септември.

Coinsquare не е сам в избора си да съкрати част от персонала си, за да оцелее по време на този крипто спад. Гигант за крипто копаене Bitmain, блокчейн софтуерната фирма ConsenSys и децентрализираната социална мрежа Steemit направиха значителни съкращения през последните месеци.

Основана през 2014, Coinsquare понастоящем се нарежда на 73-о място по големина борса в световен мащаб, чрез коригирани дневни обеми на търговия, като за последните 24 часа преминаха грубо $7.4 милиона.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Крипто борсата Coinsquare уволняват 40 служители appeared first on CryptoDnes.bg.