Криптовалути и стероиди: Поредната нелегална схема за милиони

Криптовалути и стероиди: Поредната нелегална схема за милиони

Районният прокурор на Манхатън, Сайръс Ванс, обяви на 23 април, че двама мъже се признават за виновни за незаконната продажба на стероиди и контролирани вещества, и за изпиране на милиони долари в криптовалути и плащания чрез Western Union.

За Калалуей Крейн (35) и Марк Санчес (35), се твърди, че стоят зад сайта в тъмната мрежа “NextDayGear” и също произвеждат някои от веществата, които продават. Сред техните продукти се твърди, че има инжектируеми и орални стероиди, както и лекарства за противодействие на неблагоприятните ефекти от тяхното използване, включително Ксанакс, Валиум и Виагра.

Според съобщението, обвиняемите са доставили над 10 000 пакета в САЩ, генерирайки приходи от над $2,3 милиона между 2013 и 2018. Използвани са транзакции с Western Union и криптовалути, които са били изпирани и конвертирани в кеш.

Според съобщенията, двамата мъже са купували стероиди, прекурсори и други продукти от Китай, и други страни, които след това продавали, често под имената на брандове, които те създавали.

Смята се, че сред клиентите им е футболист от NFL, футболист от NCAA (колежански футбол), професионален волейболист, фитнес треньори, полицаи и членове на въоръжените сили, разположени в чужбина.

Крейн и Санчез се признават за виновни в пране на пари и за престъпна продажба на контролирано вещество, като обещанията за затворнически присъди варират от две години и половина до седем и половина години. Очаква се те да бъдат осъдени на 12 юли тази година.

Адвокат Ванс коментира:

Онлайн продавачите на наркотици, които правят бизнес в Ню Йорк, трябва да вземат под внимание: независимо дали оперирате на видимо място или в скрити кътчета на тъмната мрежа, моят офис има умения и ресурси да следи парите, да затваря бизнеса ви и да ви държи отговорни.

В съобщението се твърди, че това е първата присъда за пране на пари, включваща криптовалути, извършена в Ню Йорк. В съобщението се посочва също, че на 16 април щатските прокурори в Ню Йорк също обвиниха трима мъже за продажбата на незаконни наркотици в тъмната мрежа и пране на $2,3 милиона в крипто.

Както се съобщавa през януари, стойността на биткойн, изпратена на даркнет пазарите, се е увеличи със 70% през последната година.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Криптовалути и стероиди: Поредната нелегална схема за милиони appeared first on CryptoDnes.bg.