Криптовалутите през призмата на Game of Thrones

Криптовалутите през призмата на Game of Thrones

Криптовалутите става все по-популярни. С излизането на новия и последен сезон на Game of Thrones решихме да ви предоставим това интересно сравнение между героите от хитовия сериал и реалните криптовалути.

 

Bitcoin/ Домът на Старк:

Легитимната криптовалута, която влезе в сила. Подобно на Нед Старк, Сатоши Накамото изчезна след пускането на Биткойн – все пак, неговото наследство продължава да съществува. Биткойн се конкурира с други монети за най-добра пазарна капитализация.

Ethereum / Денерис Таргериън:

Подобно на Денерис, Ethereum вярва в умните договори за хората и иска да премахне веригите на посредниците в обществото. Освен това, точно както Денерис създаде някои стратегически съюзи, Ethereum създаде и интелигентни съюзи с големи играчи.

Bitcoin Cash / Церсей Ланистър:

Иска да унищожи Биткойн и твърди, че е законният крипто наследник на Сатоши Накамото. Използва стратегии за повишаване на цената, за да измести Биткойн. Хитър и изключително амбициозен.

Litecoin / Джон Сноу:

Излезе от блокчейн на Биткойн чрез софт форк. Смята се, че е сребро на Биткойн, известен още като дясна ръка. Бърз като „светкавица“ с транзакции (и меч).

Monero / Ария Старк:

Монетата, която е „без лице“ и има таен произход сходна с Къщата на Черното и Бялото. Бунтовническа валута като Аря, която отхвърля идеята, че транзакциите трябва да бъдат оповестени публично. Гордее се с това, че е сигурна, лична и непроследима.

Zcash / Варис:

Монетата, която е майстор на потайността и „не контролира владетелят на валутата“. Децентрализирана мрежа и монети с отворен код, които предлагат поверителност и селективна прозрачност на транзакциите чрез тяхната тайна мрежа.

Ripple / Джейми Ланистър:

Както Джейми, Ripple е страхотен играч, но не е харесван в криптосферата. Не е проектиран да бъде стандартна криптовалута и не се копае. Ripple е централизиран и обслужва финансовите институции; самата антитеза на Биткойн.

Blockstack / Тириън Ланистър:

Тириън вярва в нов (спокоен) ред като Blockstack вярва в “Нов интернет за децентрализирани приложения, където потребителите притежават своите данни.”

Bitcoin Gold / Станис Баратиън:

Вярва, че има претенцията да бъде истинският Биткойн; все пак изглежда, че има само малък култ на последователи, които вярват в неговата кауза.

IOTA / Лорд Белиш:

Чудесно за убеждаване на хората, които използват медийни тактики, IOTA твърди, че има някои стратегически съюзи, които никога не са съществували. Както Белиш – IOTA използва комбинация от FOMO тактика (страх да се пропусне възможността), за да получи това, което иска от хората.

Cardano / Самуел Тарли:

Платформа, която се развива от научна философия и подход, основан на изследвания. Екипът се състои от експерти и изследователи.

Tezos / Хрътката:

Теzos имаше лош белег от вътрешен екип. Все още предстои да видим дали Теzos ще продължи да се крепи или ще потъне в дълбините.

NEO / Дракони:

Известно като „китайският Ethereum“, NEO веднъж беше във вихъра си, правейки печалби от 400%. NEO също работи с газ, за да разпали пламъците си.

Регулатори / Бродниците:

Водене на битка за забрана и унищожаване на криптовалутите. Някои регулатори са готови да съсипят криптотата и да върнат всичко обратно във валутния свят. Това не се отнася за всички регулатори.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Криптовалутите през призмата на Game of Thrones appeared first on CryptoDnes.bg.