Константинопол се отлага за около 27-ми февруари

Константинопол се отлага за около 27-ми февруари

Разработчиците на Етериум предложиха да се активира Константинопол – планирана актуализация за цялата система, в края на февруари.

Според екипа, пускането на хард форкът ще бъде някъде между 26-ти и 28-ми февруари, като номерът на блока ще бъде определен по-нататък.

Предложението бе направено по време на разговор в петък сутринта, а участниците бяха Виталик Бутерин и други разработчици, сред които Хъдсън Джеймисън, Петер Силаджи, Мартин Холсте Суенде, Афри Шодон, Дани Райън и Алексей Ахунов и други.

В резултат на уязвимостта (открита от ChainSecurity), Константинопол няма да включва проблемното предложение за подобрение. Вместо това, то ще бъде тествано и преработено за включване в следващия хард форк.

Константинопол ще бъде пуснат в основната мрежата на две части, но едновременно. Първият ъпгрейд ще включва всичките пет оригинални EIP-та, а вторият ъпгрейд ще премахне предложение 1283.

Тази стратегия, първоначално предложена от Силаджи, има за цел да гарантира, че тестовите и частните мрежи, които вече са осъществили напълно модернизацията, могат лесно да приложат решение, без да отменят всички блокове.

Константинопол ще включва EIP 1234 и ще забави бомбата на трудността с още 12 месеца.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Константинопол се отлага за около 27-ми февруари appeared first on CryptoDnes.bg.