Компанията зад Louis Vuitton разработва DLT проект

Компанията зад Louis Vuitton разработва DLT проект

Според съобщенията, френският гигант за луксозни стоки Moët Hennessy Louis Vuitton SE (LVMH) работи с ConsenSys и Microsoft Azure, за да разработи платформа за проследяване на продуктите си.

Именувана AURA, платформата, която е базирана на блокчейн, е планирана да бъде пусната през май или юни 2019 с две големи дъщерни дружества LVMH: Louis Vuitton и Parfums Christian Dior.

Louis Vuitton е френска модна къща, основана през 1854 и известна със своето лого LV, а Parfums Christian Dior е парфюмерийната и козметична линия на другата френска модна къща Christian Dior.

Според доклада, платформата AURA е базирана на Quorum, който се изпълнява на блокчейна Eтериум.

В началния етап се очаква AURA да докаже автентичността на луксозните продукти на LVMH, като позволи проследяването на произхода до мястото на продажба, съобщи анонимен източник, запознат с въпроса. На следващия етап, компанията възнамерява да проучи защитата на творческата интелектуална собственост, както и ексклузивните оферти, събития за клиенти и анти-рекламни измами, разкри източникът.

За да достави платформата, задвижвана от блокчейн, LVMH събра екип, работещ на пълен работен ден, който работи по проекта AURA повече от година, за което се твърди, че действа с организацията за разработване на блокчейн, ConsenSys и облачната услуга Microsoft Azure.

След успешният старт на AURA, проектът се планира да бъде разширен до други марки на LVMH, както и в крайна сметка до техните конкуренти.

Наскоро, UPS обявиха пускането на блокчейн платформа, за да подобрят търговските вериги за доставки. Озаглавен Inxeption Zippy, новият блокчейн проект е разработен заедно с технологичната компания за електронна търговия Inxeption и има за цел да подобри системата за дистрибуция на продукти, както и да проследи цялата верига на доставки от списъка на продуктите, до доставката.

По-рано днес, 130-годишната компания за алкохолни напитки William Grant & Sons, обяви, че еднa от техните марки ще проследява своето уиски на блокчейн, за потвърждение на неговия произход.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Компанията зад Louis Vuitton разработва DLT проект appeared first on CryptoDnes.bg.