Колко крипто е загубено заради смъртни случаи?

Колко крипто е загубено заради смъртни случаи?

Имайки предвид последните новини за това как собственикът на QuadrigaCX умира и губи над 26,488 BTC, 1,000,000,000 XRP, 200,000 LTC и 429,000 ETH, трябва ли тази бройка да бъде извадена от общото предлагане, след като бъде потвърдено, че няма как да бъдат възстановени тези криптовалути?

Колко ли други сметки са загубени поради смъртта на хората, без да споделят частните ключове?

Ако се вгледате по-отблизо в адресите на биткойн портфейли, ще намерите няколко създадени още в първите дни, със стотици, дори хиляди токени, без да се случва никаква движение. Може да се предположи, че биткойните в тези адреси са загубени завинаги без история на транзакциите в сметките. Не се знае дали собствениците са починали или просто са актуализирали компютрите си без да архивират ключовете.

Според статистиката, около 3.7 милиона биткойна са изгубени в мрежата.

Не само биткойн е засегнат

Смъртта на 54-годишния крипто милиардер Матю Мелън, който почина внезапно с притежание на XRP на стойност над $500 милиона в своя крипто портфейл, без достъп до частния ключ, доведе до загубата на тези токени.

След смъртта Матю, това би означавало, че има приблизително 833 333 333 XRP, изчезнали завинаги, което със сигурност ще има ефект върху общото предлагане. (Изчислено спрямо цената на XRP от юни 2018 година)

Това са само две от публично известните крипто-смъртни случаи, които оказват голямо влияние върху общото предлагане на токени. Ами останалите криптовалути? Има изчисления, че над 10 000 души умират всяка година, без да споделят частните си ключове.

Ако имаше начин да потвърдим адреса на роднини, бихме могли да класифицираме изгубените токени и да ги премахнем от общото предлагане, да дадем по-точна цифра, показвайки истинските стойности на пазарната капитализация на тези проекти.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Колко крипто е загубено заради смъртни случаи? appeared first on CryptoDnes.bg.