Китайски застрахователен гигант си партнира с децентрализиран AI стартъп

Китайски застрахователен гигант си партнира с децентрализиран AI стартъп

Китайският застрахователен гигант, Ping An, си партнира със създадената от Етериум (ETH) децентрализирана система за изкуствен интелект (SingularityNET). Последната компания обяви сътрудничеството си в прессъобщение, публикувано на Medium на 14 март.

Съгласно изданието, сътрудничеството първоначално ще се съсредоточи върху Optical Character Recognition (OCR), Computer Vision (CV) и обучението по модел. SingularityNET отбелязва, че обхватът на партньорството се очаква да се разшири до множество индустрии и инициативи в бъдеще.

Съобщението бе направено скоро след като SingularityNET официално лансира бета версия на децентрализирания си пазар на базата на Етериум, в четвъртък, 28 февруари. През януари миналата година, компанията обяви партньорство със блокчейн стартъпа в областта на селското стопанство Hara, на Световния уеб форум.

Според съобщенията, Ping An е най-ценната застрахователна компания в света, обслужва 170 милиона клиенти и е десета в списъка на най-големите публични компании в света. Както се съобщава през ноември миналата година, Ping An и общинското правителство на Sanya също подписаха споразумение за стратегическо сътрудничество за строителството на „интелигентен град“, включващ блокчейн.

В прессъобщението се отбелязва, че “One Minute Clinics” на Ping An за медицински консултации, които са без персонал и използват AI, вече се използват в осем китайски града.

През същия месец, също бе съобщи, че банковото дъщерно дружество на Ping An, Ping An Bank, ще стартира бутикова банка, използваща блокчейн технология, облачни услуги и интернет на нещата (IoT).

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Китайски застрахователен гигант си партнира с децентрализиран AI стартъп appeared first on CryptoDnes.bg.