Какво ще означава хард форка на Етериум за пазара?

Какво ще означава хард форка на Етериум за пазара?

Тази година идва с обещанията да бъде ангажираща за крипто пазара.

Тъй като миналогодишния “ужас” все още се задържа в съзнанието на много крипто инвеститори, много токени изглеждат готови да се възползват от тази възможност, за да бъдат отново на върха. Много дигитални валути са предмет на положителни промени и сега изглежда, че Етериум ще бъде една от тях.

Етериум ще претърпи хард форк в своя блокчейн, Constantinople, в следващите дни и тази новина може да е добра, както за токена така ѝ за пазара. Дългоочакваното “разцепване” вече предизвиква скок в търсенето на цифровата валута, тъй като търговците са нетърпеливи да видят какво ще донесе този момент.

Constantinople, подобно на този на Биткойн, който видя раждането на Биткойн Кеш, идва с много екстри и би спряло познатата „бомба на трудности“, която е акт на поправяне на сложността на добива на крипто, докато стане нерентабилно. Когато този акт или процес бъде прекъснат, системата ще бъде стабилна и ще елиминира всякакви шансове на копачите и разработчиците да се опитат да изпълнят хард форка на блокчейна за справяне с проблема. Това обаче няма да доведе до разделяне в мрежата.

Constantinople също ще се погрижи за промяната на ETH4 в ETH2. Това намалява печалбите, генерирани от копаенето на Етериум и това ще спомогне за намаляване на предлагането на нови токени на пазара всеки ден.

Това намаление в дългосрочен план ще доведе до повишаване на цените. Очакваше се хард форка да бъде финализиран на 13 август 2018 година, да се тества за два месеца и след това да бъде пуснат в началото на октомври. Това обаче се отложи, след като разработчиците на мрежата от Етериум разкриха някои грешки в програмата по време на тестовия период. След това форка бе насрочен за януари тази година.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Какво ще означава хард форка на Етериум за пазара? appeared first on CryptoDnes.bg.