Какво е общото между Биткойн и семейство Ескобар?

Какво е общото между Биткойн и семейство Ескобар?

Преди Craig Wright, търговската марка на Биткойн е била регистрирана на друг. Това са семейство Ескобар.

Това е според официалните документи на Службата за патенти и търговски марки на САЩ, които показват братът на Пабло Ескобар, Роберто Ескобар, като бившият главен подписал се за правата за именуване на Биткойн.

Биткойн е бил регистриран на един от бизнесите на Ескобар

Документ номер 88055293 на патентната служба описва предишната собственост на търговската марка на Биткойн – това са Coin Legal Ltd – регистрирана във Великобритания компания.

В базата данни за британските фирми, Companies House, виждаме, че Coin Legal Ltd е основана през юни 2018 година и се оглавява от директора Олоф Кирос Густафсон. Това е същият Олоф Густафсон, който действа като главен изпълнителен директор на Escobar Inc.

В същото време виждаме, че първоначалното заявление на Coin Legal за правата за именуване на Биткойн е било подписано от основателя на компанията – този, който не е включен в базата данни на Великобритания.

Този основател е Роберто де Хесус Ескобар Гавирия – иначе известен като Ел Осито (Малката мечка) – братът на вече починалия световноизвестен колумбийски наркобарон – Пабло Ескобар.

escobar gustafsson bitcoin trademark

Заявката за търговска марка на Биткойн е подадена през юли 2018 година – само един месец след като Coin Legal Ltd е регистрирана в британските бизнес органи. Когато Крейг Райт дойде със собствените си твърдения за запазена марка, компанията на Роберто Ескобар контролираше името на Биткойн само за четири месеца.

Войната за името на Биткойн: От семейството на Ескобар до Крейг Райт

Всъщност, когато Крейг Райт подаде своето искане през ноември 2018 година, това даде на бившите собственици шест месеца време да го оспорят, като е изпратен документ на Coin Legal, за да ги уведоми за крайния срок.

За да се избегне изоставянето на заявката за търговска марка, USPTO трябва да получи пълния отговор на жалбоподателя на това писмо в рамките на 6 месеца от датата на издаването / изпращането.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Какво е общото между Биткойн и семейство Ескобар? appeared first on CryptoDnes.bg.