ИТ гигант приема технологията на Ripple

ИТ гигант приема технологията на Ripple

Глобалeн гигант в областта на ИТ консултациите, с клиенти като Citibank UK, General Electric и Microsoft твърди, че предлага нов начин за свързване на банките и финансовите институции с пакета от технологии за трансгранични плащания на Ripple.

Tata Consultancy Services (TCS), която отчете консолидирани приходи от $19 милиарда за годината, приключваща на 31 март, 2018, твърди, че тяхното блокчейн решение, Quartz, сега работи с RippleNet.

Решението за трансгранични трансфери, Quartz, позволява на банките / платежните системи да се свързват с по-нови инфраструктури за разплащане, базирани на DLT (като RippleNet) за обработка на транзакциите за трансгранични парични преводи.

Quartz Gateway безпроблемно свързва платежната система TCS BaNCS с платформата за плащане, базирана на блокчейн, използвайки API и поддържа услуги, свързани с финализирането на FX Quote и дебит / кредит на бенефициентите. Като се използва този подход, съществуващите / основните системи, работещи в банки / други платежни институции, не трябва да преминават през промени в свързването с блокчейн платформата, тъй като тази сложност се абсорбира от Quartz Gateway.

TCS е част от Tata Group, индийски мултианционален холдинг със седалище в Мумбай, Индия. От компанията казват, че тяхната глобална банкова платформа, наречена TCS BaNCS, обслужва повече от една четвърт от населението на света, обработвайки повече от един милиард сметки.

Разположени на повече от 450 локации в световен мащаб, това е най-голямата съвкупност от компоненти, корпоративни и потребителски приложения за финансовата индустрия, предоставени чрез облачното пространство, помагайки на фирмите да станат по-гъвкави и интелигентни, като използват силата на нови и разширени екосистеми.

Компанията описва своето блокчейн решение Quartz като API, което се свързва със съществуващите разпределени инфраструктури за платежни операции и блокчейн платформи. Идеята е да се даде възможност на компаниите да реализират сетълмент на преводи, почти в реално време и по-ниски такси за конвертиране на валута.

Тя позволява незабавно проследяване на транзакциите, увеличава ликвидността и намалява общите разходи за одит.

Още през март, TCS обяви, че Quartz ще използва Azure блокчейн облака на Microsoft (Аzure) и блокчейн платформата на R3, Corda Enterprise.

Компанията не уточнява кой пакет от трансгранични софтуерни решения на Ripple е свързан с тяхната Quartz платформа, или дали поддържа xRapid. Платформата за преводи на R3, Corda Settler, поддържа XRP, което означава, че XRP интеграцията ще бъде сравнително лесна като предложение на Quartz за техните клиенти.

Рахеш Гопинатан, главен изпълнителен директор, каза:

На светска основа, тъй като големите сегменти на икономиката преминават през отклонение, предизвикано от дигитални смущения, предприятията отговарят с технологични стратегии – като при алгоритмичната търговия на дребно или свързаните автомобили, създавайки огромна възможност за доставчици на услуги като нас.

Нашите инвестиции в научни изследвания и иновации, нашите дълбоки познания в областта и контекста, интелектуалната собственост и нашият съвместен подход към съвместните иновации, бяха ключови за нашето участие в тази възможност.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post ИТ гигант приема технологията на Ripple appeared first on CryptoDnes.bg.