Ирландски университет предлага магистратура по блокчейн

Ирландски университет предлага магистратура по блокчейн

Градският университет в Дъблин си партнира с технологичната компанията Technology Ireland ICT Skillnet, за да създаде първата в страната магистърска програма по блокчейн.

Новият образователен сертификат бе обявен от Министерството на бизнеса, предприятията и иновациите на ирландското правителство на 29 май.

Степента на “Магистърска степен по блокчейн: DLT” е кулминацията на усилията на ICT Skillnet за идентифициране на уменията, които следващите блокчейн инженери трябва да научат, с помощта на образователния център “Blockchain Ireland”.

Maгистърът се провежда онлайн като двугодишен курс на непълно време, който ще започне с първата си група студенти през септември 2019.

Курсът е предназначен за ИТ специалисти, работещи в Ирландия, за предпочитане хора с отличия в областта на компютърните науки, компютърните технологии, компютърните приложения или свързаните с тях дисциплини.

Действащият мениджър на ICT Skillnet, Дейв Финан, коментира:

Този нов Магистър ще предостави на Ирландия истинска възможност да се възползва от нашите вече отлични ИТ специалисти, подготвяйки ги за работа в бъдеще. Синергията между промишлеността и образованието означава, че тези специалисти ще разполагат с практически инструменти, необходими за привеждане на ползите от технологията блокчейн в различни сектори.

Въвеждането на новатата програма стана по време на седмицата “Blockchain Ireland”, правителствена кампания за повишаване на осведомеността и подкрепа за блокчейн индустрията в Ирландия.

Миналото лято, IDA Ireland, агенция, отговорна за привличането на преки чуждестранни инвестиции, започна кампания за насърчаване на развитието на индустрията на блокчейн в страната. С 12,5% корпоративен лихвен процент, Ирландия се утвърди като благоприятна юрисдикция за технологичния бизнес през последните години.

Наскоро бе съобщено, че Пенсилванският университет на САЩ (UPenn) обяви, че предлага онлайн програма за финтех обучение, която включва теми за блокчейн технологията и криптовалутите. Курсът се нарича “Финтех: Основи и приложения на финансовите технологии”.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Ирландски университет предлага магистратура по блокчейн appeared first on CryptoDnes.bg.