Защо XRP е надценена криптовалута?

Защо XRP е надценена криптовалута?

В момента, XRP е третата по големина криптовалута в интернет, с огромна пазарна капитализация от $12 милиарда. Дигиталният актив има за цел да изпревари Биткойн или да се доближи до него, в близките няколко години или месеци.

Неговата сила се крие в начина, по който е проектиран да бъде възприет от банките. XRP придоби популярност в началото на 2018, когато се покачи в цената до малко над $ 3. Следващото нещо, което чуваме е, че XRP е много обещаващ и екипът работи усилено, за да постигне страхотни неща. Много анализатори прогнозираха пробива на XRP, когато забелязаха, че Ripple си партнира с над 100 банки. Е, тази статия ще обясни защо XRP е малко надценен.

Важно е да се разбере, че XRP не е Ripple. Тοва са две различни неща. Ситуацията е различна от тази на Биткойн, чиято общност е същата като валутата. Ripple е компанията, XRP е валутата.

Ripple има три продукта: xCurrent, xRapid и xVia.

xCurrent помага на банките да прехвърлят пари ефективно през границите и използва RapidNet. RapidNet е блокчейна на Ripple. xCurrent като продукт не използва XRP.

xVia помага на страни извън банките да извършват транзакции през банките. То също не използва XRP.

Единственият продукт, който използва XRP е xRapid. xRapid помага в подобряването на ликвидността при навлизането на нови банки.

От над 100 партньорства с финансовите институции, само една, която не е банкова финансова институция, наречена Cuallix от Мексико, използва xRapid. Останалите партньорства са свързани с xCurrent. Когато Ripple обяви на своя уебсайт, че са имали успешно партньорство с финансова институция, трябва да разберете, че Ripple като компания успява, но XRP, който съществува извън компанията, може да има малко или никакво въздействие.

Също така, естеството на XRP го прави много лесно да изчезне от системата точно като някои дигитални валути в миналото, включително Liberty Reserves. Компанията Ripple контролира 62% от съществуващите XRP токени, което поставя под въпрос децентрализирания му статус или като „централизиран дигитален актив“. Това го прави различен от Биткойн, който не може да бъде контролиран от централизирана страна.

Независимо от това, XRP е вълнуваща инициатива и е възможно много банки да я възприемат и да поеме своя “път към Луната”.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Защо XRP е надценена криптовалута? appeared first on CryptoDnes.bg.