Заформя се ново партньорство целящо блокчейн интеграция в Дубай

Заформя се ново партньорство целящо блокчейн интеграция в Дубай

Mинистерството на земите в Дубай (DLD) и телекомуникационната компания Etisalat подписаха меморандум за разбирателство по отношение на свързаната с недвижими имоти блокчейн технологията.

DLD работи в рамките на изпълнителния съвет на Дубай в сферата на услугите, свързани с недвижими имоти, докато Etisalat е мултинационална фирма, която обслужва 15 страни в Близкия изток, Азия и Африка.

И двата участника в споразумението заявиха, че имат за цел да въведат интелигентни правителствени стандарти и безхартиено управление и дигитални договори за сделки с имоти.

Султан Бути Бин Мейрен, генерален директор на DLD, заяви, че споразумението е част от амбицията да се превърне Дубай в “най-умния град в света”.

Gulf Today отбеляза, че меморандумът за разбирателство има за цел да подобри процесите на регистрация и проверка, да ускори сделките, като същевременно запази всички участващи страни в безопасност.

През април, блокчейн платформа, която е построена от един от двата телекома в ОАЕ, беше официално одобрена от правителството.

Миналия месец, Enterprise Ethereum Alliance (EEA) публикува доклад, в който са описани няколко случая на използване на блокчейн, свързани с индустрията на недвижимите имоти. В съобщението се посочва, че технологията има потенциал да направи регистрите на земята ненужни, да увеличи прозрачността и да улесни прехвърлянето на недвижимо имущество.

През април две големи британски банки, Barclays и Royal Bank of Scotland, се присъединиха към съдебен процес, предназначен да рационализира покупките на недвижими имоти.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Заформя се ново партньорство целящо блокчейн интеграция в Дубай appeared first on CryptoDnes.bg.