Задължават Bitfinex да докажат връзката си с Tether

Задължават Bitfinex да докажат връзката си с Tether

Главният прокурор на щата Ню Йорк (NYAG), Летиша Джеймс поиска разкриването на документи, свързани с предполагаема сделка, извършена между борсата за криптовалути Bitfinex и стейбълкойн оператора Tether. Меморандумът на NYAG беше подаден на 3 май.

Меморандумът изисква по-голяма прозрачност и се претендира „че Bitfinex и Tether са заблудили клиентите си и инвеститорите“. В изявлението се обяснява и защо Кабинетът на главния прокурор смята, че е необходимо да поискат тези документи:

Въпреки че това и други несъответствия не променят основните въпроси в този случай, те само повишават необходимостта на кабинета на главния прокурор за получаване на документи и информация навреме, организирани, така че Кабинета да може да разбере какво се е случило и какво се случва в тези компании.

Документът също така отбелязва, че властите са „подготвили строго разпореждане, за да запазят статуквото и да попречат на респондентите да разпръснат допълнително паричните резерви, за които се предполага, че oбезпечават Tether, до приключване на разследването.

NYAG също така заявява, че текущият случай не попречи на Bitfinex и Tether да продължат „да управляват бизнеса си в нормален ход, както са продължили да правят след разпореждането.

В края на април NYAG твърдеше, че Bitfinex са загубили $850 милиона и впоследствие са използвали средствата от свързаната фирма Tether, за да прикрият дефицита.

Скоро след това, Tether и Bitfinex отговориха на обвиненията с изявление, в което се твърди, че съдебните документи, подадени от Кабинета на главния прокурор на Ню Йорк, са „пълни с фалшиви твърдения“.

Преди тва дни имаше доклад за документи, издадени от акционер на Bitfinex, които потвърждават, че борсата планира първично предлагане на новия си токен LEO за близо $1 милиард.

По-рано тази седмица обвинителен акт срещу двама души разкри очевидна връзка със сенчестите банкови услуги, които бяха използвани от крипто борсите Bitfinex и QuadrigaCX.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Задължават Bitfinex да докажат връзката си с Tether appeared first on CryptoDnes.bg.