Добра новина за Ripple: руски банки ще инвестират в SBI

Партньорът на Ripple, японска корпорация SBI Holdings, постигна споразумение с две други руски и японски банки. Руският фонд за преки инвестиции (RDIF) и Руско-Японският Инвестиционен Фонд ще инвестират в SBS Bank, дъщерно дружество на SBI.

Това споразумение допълнително ще разшири покритието на Ripple в Азия и бе подписано по време на среща между руския президент Владимир Путин и японския министър-председател Шиндзо Абе.

През януари 2018 година, Ripple Inc. сключва партньорство със SBI Group, с цел да отговори на нарастващото търсене на решение за плащане на Ripple в Азия. През юни, SBI стартира своята платформа за виртуална валута, а XRP беше единствената валута, предложена на старта. Те казаха:

… ние планираме първо да се справим с XRP, а след това да го разширим последователно към биткойн и биткойн кеш.

Платформата беше официално открита от президента и изпълнителния директор на SBI Group, Йошитака Китао, веднага след като домейнът беше активиран на 1 юни. Тя предоставя виртуална обмяна на валута и търговска услуга, наречена “VCTRADE.” Главният изпълнителен директор каза SBI вярва толкова много в XRP.

“Не само че има ясен пример на употреба, но и XRP е по-бърз, по-евтин и по-скалируем от всеки друг дигитален актив”, казва Китао. “Силно вярвам, че ще стане глобален стандарт на дигиталните валути.”

Руско-японското съвместно предприятие има за цел да създаде интелигентни градове, екологичносъобразни технологии, използване на съвременни технологии и индустриално развитие. Фокусират се върху разширяването на експортната база на Руския Далечен Изток и всяка друга инициатива, която ще засили търговските икономически отношения между двете страни.

Партньорството ще бъде включено в изпълнението на големи проекти на обща стойност над 1,4 трилиона рубли в 95% от региона на Руската федерация. RDIF ще инициира и установи партньорство с големи международни инвеститори от над 15 страни, които ще достигнат до $40 милиарда.

SBI е на челно място в онлайн финансовите услуги, опериращи в управлението на активи, като се фокусира върху инвестициите в рисков капитал и биотехнологиите. Тя ще контролира по-голям процент от партньорството, тъй като притежава 100% от капитала на CB Yar-Bank LLC, който сега е SBS Bank LLC.

Ripple ще има голямо предимство в това партньорство, тъй като неговите децентрализирани механизми ще са необходими за екологично чисти технологии.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Добра новина за Ripple: руски банки ще инвестират в SBI appeared first on CryptoDnes.bg.