Днес видяхме краткосрочен отскок при Биткойн, но не затаявайте дъх засега

Днес видяхме краткосрочен отскок при Биткойн, но не затаявайте дъх засега

Вчера, когато крипто пазарите се покачиха с $ 10 милиарда BTC проби съпротивата на $ 3,500 и малко след това проби и $ 3,600.

Вчера Биткойн падна до най-ниското си ниво за тази година, след като за кратко удари $ 3,390.

Понастоящем BTC държи около 3,650 долара към момента на писане.

Независимо от голямата зелена свещ за деня, пазарът все още се движи надолу и прави по-ниски върхове и по-ниски дъна. Предишните стабилни нива на съпротива ще тестват силата на биковете. В момента нивото от $ 3,600 изглежда държи, но следващата голяма пречка ще бъде съпротивата на $ 4,000.

Пробивът под 3,400 долара вероятно е довел до много поръчки за покупка, които избутаха цената с 9%, достигайки дневен максимум от около $ 3,700. Дневният обем е нараснал от 5 до 7,8 млрд. долара, най-високата стойност от отскока от декемврийското дъно. Волатилността се върна с достигнето на 15-дневен връх ден след като бе отчетено 7-седмично дъно.

Анализаторите твърдят, че най-голямата криптовалута е в свръхпродадена територия в краткосрочен план. Позовавайки се на RSI индикатора, техническият анализатор във Fundstrat Global Advisors, Роб Слуймър каза, че “BTC отново е на исторически нива на свръхпродaденост и тества важна подкрепа, която трябва да се задържи, за да предположи, че дъното се е оформило”.

Структурата на цените на повечето криптовалути остава слаба и изглежда уязвима към предстоящ пробив към по-ниски нива. […] Пробив под дъната от четвъртото тримесечие на $ 3,100 би означавало спад до $ 2,270, докато движението над $ 4,200 е необходимо, за да сигнализира, че Биткойн започва да се подобрява.

Няма дългосрочни сигнали, които да индикират, че предстои обръщане на настощия тренд.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Днес видяхме краткосрочен отскок при Биткойн, но не затаявайте дъх засега appeared first on CryptoDnes.bg.