Дигитален “вандализъм” или популяризиране на биткойн?

Дигитален “вандализъм” или популяризиране на биткойн?

Белият дом бе “тагнат”

В една оживена игра, предназначена да повиши осведомеността за биткойн, играчите могат на практика да осквернят Белия дом – в случая това стана с дигиталните биткойн графити, които са възможни, благодарение на платформа за аугментирана реалност, захранвана от крипто.

Satoshi’s World позволява на всеки да добавя текст, изображения и GIF към тази аугментирана реалност, на която и да е избрана от тях локация, срещу малка комисионна в биткойн. Публикациите могат да се гледат чрез специално излъчвване на Google Maps.

Съобщенията гласящи “Buy Bitcoin” започнаха да се появяват, след като играта беше пусната в събота от pseudozach of kriptonode, набор от игри, създадени, за да инициират приемането на биткойн чрез демонстрация на Lightning Network.

Друг биткойн ентусиаст oт Satoshi’s World обрисува Кралската банка на Канада с надписа “Bitcoin uses too much electricity they said…”.

Тази нова виртуална тенденция се разпространи в Нова Зеландия и Южна Америка, където играч в Гуаякил, Еквадор написа на Banco Pichincha, най-голямата частна банка в страната – “Long Bitcoin Short the Bankers”. Същото се получи и на Централната Гара на Амстердам.

Всяка една такава публикация струва $0.05 в биткойн. Дали това е платформа, която може да популяризира още повече биткойн или просто поредния проект, който няма да пробие?

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Дигитален “вандализъм” или популяризиране на биткойн? appeared first on CryptoDnes.bg.