Джейсън Блъмбърг от Forbes нарече Ripple измама

Джейсън Блъмбърг от Forbes нарече Ripple измама

Ripple (XRP) е в центъра на криптовалутната индустрия през последната седмица с много големи развития в негова полза.

Въпреки това, дарителя на Forbes и анализатора на ИТ индустрията, Джейсън Блумбърг, изглежда иска да набеди компанията стояща зад един от най-успешните алткойн. В статия, публикувана на уебсайта на Forbes, той казва, че Ripple е измама.

Това е последваща статия след предишна, която гласи, че компанията и XRP токена може да се окажат измама. В по-скорошната статия обаче, Блумбърг изглежда сигурен за “измамните дейности” на Ripple и XRP.

Първоначално той казва, че Ripple е бил проектиран като пъмп и дъмп проект, защото компанията работи много усилено, за да изпомпва цената, но го прави толкова умело, че само тези, които наблюдават достатъчно внимателно, могат да забележат проблемите.

„В основата си, бизнес моделът на Ripple е пъмп и дъмп схема, тъй като тя претърпява множество дейности за увеличаване на стойността на криптовалутата XRP. За разлика от повечето крипто пъмп и дъмп схеми, Ripple предприема много стъпки, за да скрие този основен факт.”

Ripple се гордее, че има няколко институционални клиенти, но това е оспорено от Блумбърг. Например, техните клиенти като Santander са повече партньори, отколкото реални клиенти. Ето и интересната част – Блумбърг твърди, че Ripple всъщност плаща на своите „клиенти“ за популяризиране на XRP в споразумение, наречено RippleNet Accelerator. Човек би си помислил, че клиентите биха плащали на Ripple за услугите на компанията. Това поставя на Ripple огромен въпросителен за това как те управляват бизнеса си.

Един от основните проблеми, с които Ripple се е сблъсквал по отношение на XRP, е аргументът, че криптовалутата е всъщност ценна книга, а не криптовалутата, за която се твърди, че е. Блумбърг мисли, че това е така, защото тези, които купуват XRP, правят това, за да продават, когато цената се пъмпва.

„Ние управляваме скоростта и търсенето на XRP. Mисля, че всичко, което правя е в най-добрия интерес на XRP екосистемата”, каза главният изпълнителен директор Брад Гарлингхаус.

Друг проблем с Ripple е проблемът с централния контрол. Компанията твърди, че не притежава или е създава XRP, но контролира над 60% от общата циркулираща доставка на дигиталния актив. Ripple твърди, че XRP е проект с отворен код, който е отделен от компанията Ripple. Въпросът е за какво? Блумбърг вярва, че е за изпомпване на цената на токена.

Райън Загоне, директор на регулаторните отношения, каза:

,„XRP е с отворен код и не е създаден от нашата компания, така че съществува като технология с отворен код. Създадохме компания, която се интересуваше от модернизиране на плащанията и след това започна да използва тази технология с отворен код … Не създадохме XRP… Това, което имаме, е, че притежаваме значително количество XRP, което ни беше дадено от някои от разработчиците, които са го създали. Но между Ripple и XRP няма пряка връзка. “

Много потребители на Reddit обаче не вярват, че това е така и твърдо спорят, че Ripple и XRP са легитимни. Това не е изненада, защото Ripple има толкова много поддръжници, колкото и критици. Много от тях твърдят също, че Ripple и XRP всъщност са измама. Анкета в Twitter показва, че 4 пъти повече хора смятат, че XRP трябва да бъде втората по големина криптовалута, отколкото тези, които смятат, че Ethereum (ETH) заслужава второ място.

Докато скорошното добавяне на криптовалутата към Coinbase бе счетено за край на спора за сигурността, позицията на Блумбърг вероятно ще опустоши всичко.

 

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Джейсън Блъмбърг от Forbes нарече Ripple измама appeared first on CryptoDnes.bg.