В САЩ, някои фирми си плащат данъците с крипто

В САЩ, някои фирми си плащат данъците с крипто

Две компании в щата Охайо платиха своите данъци с криптовалута, съобщи касиера на щата, Робърт Спраг, по време на форум на 19 февруари. Охайо се превърна в първият щат, който да позволи на бизнесите да си плащат данъците с криптовалути като биткойн, през ноември 2018.

По време на форума, посветен на политическите въпроси, пред които е изправен щата, Спраг каза, че хазната успява да събере само две постъпления за данъчни плащания, използвайки криптовалути. Той не уточни конкретния размер на плащанията, получени чрез криптовалута.

С това Спраг подчерта, че хазната в Охайо не управлява самата криптовалута, като изяснява, че те не приемат никаква друга валута освен американския долар. Касиерът обясни, че плащанията на данъци с криптовалути се извършват чрез крипто платформа, която просто улеснява обмена от крипто към фиат:

Никога няма да приемем китайски юани, франкове, криптовалута или каквато и да е друга валута. Трябва да платите дълговете си към щата Охайо с щатски долари. Това е, което понастоящем приемаме. Тази платформа просто позволява тази обмяна, основно преди дълга да бъде уреден в щата Охайо.

Спраг каза, че хазната преразглежда начина, по който програмата може да бъде разширена или ограничена и проучва потенциалните рискове от контрагента с продавача.

Охайо активно се опитва да привлече към щата бизнеси, свързани с блокчейн и криптовалути. Когато щата прие закон, позволяващ на фирмите да плащат данъци в крипто, тогавашния държавен касиер, Джош Мандел заяви, че законодателството „поставя флаг” в Охайо по отношение на масовото приемането на крипто.

На 21 февруари, Окръжната асоциация на одиторите в Охайо обяви създаването на работна група, която да проучи ползите от блокчейн по отношение на сделки с недвижими имоти и прехвърляне на собственост върху земя в няколко държави.

В началото на декември бе съобщено, че фондове, базирани в Охайо, планират да инвестират повече от $300 милиона в блокчейн стартъпи през 2021, а именно за стартиращи компании, които разработват приложения за местни фирми, правителства, социални проекти и други.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post В САЩ, някои фирми си плащат данъците с крипто appeared first on CryptoDnes.bg.