В Китай изкупуват Tether по време на бичия пазар

В Китай изкупуват Tether по време на бичия пазар

Изглежда че, поради покачването на цената на Биткойн с над 27% през изминалата седмица, търговците в Китай са склонни да плащат надценка за Tether.

Това развитие вероятно се дължи на факта, че стабилната монетаа е лесен начин за закупуване на други криптовалути.

Най-новите данни показват силно търсене на USDT, чиято цена се е повишила над номиналната стойност от $ 1, което показва нарастващо търсене от страна на купувачите.

Новинарската платформа cnLedger обяснява, че инвеститорите с радост плащат 3-процентна надценка за стабилната монета.

Китайските пазари показват много покупки. OTC (Over-The-Counter) сделките, почти единственият начин за закупуване на Биткойн с фиат в Китай, имат значителни такси (1 USDT = 7 CNY) над официалния курс от 1 USD = 6.7 CNY.


… След забраната от страна на PBoC на ICO / обмени, най-удобният начин за закупуване на криптовалути в Китай, е да се купуват стабилни монети като USDT, като първо се използва OTC, и след това да се търгува с криптотата, които искате, в борсите.

Завръщането на китайския юан в крипто може да се дължи на рекордните печалби на китайските акции. Данни от Coinlib показват, че $ 127 милиона и $ 72.4 милиона от CNY през последните 24 часа (по време на писане на статията) съответно в Биткойн и Етериум.

Това може и да не е съвпадение, тъй като цената на BTC се е повишила с над 27% през изминалата седмица, пробивайки някои ключови нива на съпротива.

Последният подем бе съпътстван от увеличаване на бичите настроения, които могат да сигнализират за обрат след 15-месечния мечи пазар.

Апетитът за BTC в Китай изглежда отново е във възход, тъй като извънборсовите платформи стават все по-популярни.

Обмените, посещавани от китайски, търговци като Huobi и OkEx, наблюдава скок в трафика, според последните данни на Alexa Rankings.

Освен това, търсенията в Baidu за “Bitcoin” в Китай през последната седмица стигна до първо място на 4-ти април, след като цената на BTC достигна връх за 2019 година, според cnLedger.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post В Китай изкупуват Tether по време на бичия пазар appeared first on CryptoDnes.bg.