Възвърнаха част от откраднатите средства от Bitfinex

Възвърнаха част от откраднатите средства от Bitfinex

Правоприлагащите органи на СAЩ се възстановиха и върнаха над $104,000, които бяха откраднати от борсата за криптовалути Bitfinex, според публикация на борсата, споделена на 25 февруари.

Върнатите суми са малко под 27.7 биткойн (BTC), които са били откраднати през август 2016 в хака, който включваше кражбата на около 120 000 BTC токена (или около $72 милиона), общо.

По онова време, според съобщенията, Bitfinex обобщава загубите във всички сметки и кредитира BFX токените, по един за всеки загубен долар, за тези, които са засегнати от хака. Тези токени могат да бъдат изкупени за един долар всеки или да бъдат разменяни за акциите на компанията. Притежателите, които избират да конвертират в акции, също получиха Recovery Right Token (RRT), докато всички токени на BFX бяха унищожени.

Тъй като някои от откраднатите монети са получени, Bitfinex отбелязва, че в момента те се превръщат в щатски долари и се плащат на притежателите на RTT.

Според съобщението, Bitfinex са уведомени за първи път, че американското правителство получи достъп до средства, за които се смята, че са приходи от хака през ноември миналата година.

От началото на 2019, крипто общността вече преживя още един мащабен хак на обмен.

Както се съобщава в края на януари, две седмици след новината за хака, базираната в Нова Зеландия крипто борса Cryptopia, все още е уязвима към киберпрестъпници, които вече ликвидираха $3,2 милиона в токени, получени чрез хакването.

Също така, през ноември миналата година, новооткритият японски крипто обмен Coincheck, който загуби над $520 милиона през януари 2018, обяви, че възобновява търговията с NEM (XEM) след преструктуриране на платформата от външни експерти по сигурността.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Възвърнаха част от откраднатите средства от Bitfinex appeared first on CryptoDnes.bg.