Във Флорида биткойн е легитимно парично средство

Във Флорида биткойн е легитимно парично средство

Апелативният съд на Флорида отмени решението, което обяви, че биткойн не е пари по силата на държавния закон, според Miami Herald.

Апелативният съд във Флорида призова за наказателно преследване на човек, обвинен в изпиране на биткойн на стойност $1 500. Съдът посочи, че има достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения за пране на средства и незаконно предаване на пари в брой.

Мишел Еспиноза е обвинена в незаконно прехвърляне на биткойн на детективи под прикритие, които ѝ казват, че искат да си разменят токените за откраднати номера на кредитни карти.

През 2016, съдия Тереза Пулър от Единадесетия Съдебен Кръг във Флорида отхвърли обвиненията срещу Еспиноза. Тя отрече заподозреният да е виновен за пране на средства, защото криптовалутите не представляват пари спрямо закона на Флорида. И ако нямате пари, не можете да ги изперете.

Пулър също така отбеляза, че стойността на биткойн е изключително волатилна, заключавайки, че това „със сигурност не е материално богатство“ и не може да бъде скрито под матрак като златни кюлчета и пари. Според управляващото мнение, прокурорът Мери Пулър пише:

Съдът не е експерт по икономика. Въпреки това е много ясно, че дори за някой с ограничени познания в тази област, биткойн има дълъг път да измине, докато се превърне в еквивалент на пари.

Първоинстанционният съд допусна грешка

Незадоволен от решението, държавата обжалва решението на съдия Пулър да отхвърли делото срещу Еспиноза.

В решение, публикувано вчера, на 30 януари, Третият окръжен апелативен съд на Флорида заяви, че:

Съдебният съд допусна грешка, като отхвърли точка 1, тъй като Еспиноза действа и като предавател на пари, и като продавач на платежни инструменти и като такъв е била длъжна да се регистрира в щата Флорида като бизнес с парични услуги.

Апелативният съд сега насочи обявяването на анулиране на решението на съда от юли 2016, според което Еспиноза е невинна. Това означава, че заподозреният има право да отговори.

Решението също така означава, че биткойн ще остане валидна валута в щата Флорида, докато или освен ако законодателите в щата не променят закона.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Във Флорида биткойн е легитимно парично средство appeared first on CryptoDnes.bg.