Все повече хора използват биткойн за онлайн плащания

Все повече хора използват биткойн за онлайн плащания

Фирмата за киберсигурност Kaspersky Labs твърди, че спрямо проучването проведено от тях все повече хора започва да използват биткойн за онлайн плащания. Друг интересен факт е, че според информация на Coinmap през последните 6 години броят на биткойн базираните бизнеси се е покачил с 700%.

Kaspersky Labs правят гръмкото изказване след като в проучването направено от тях се включват повече от 12 000 анкетирани от 22 различни страни. Цифрите показват, че 13% от тях са използвали криптовалути за онлайн плащания.

Резултатите също демонстрират, че плащането чрез крипто остава най-малко предпочитания метод за разплащане. 81% от респондерите предпочитат да използват стандартните методи като кредитни или дебитни карти, когато става дума за онлайн пазаруване. Но ако процентите използващи биткойн се сравнят с тези от преди 6 години разликата е огромна, което е поредното доказателство за прогресивното увеличеване в употребата на крипто.

bitcoin-plashtaniq

Въпреки спада в цените на криптовалуте, все още интернет потребителите продължават да използват дигиталните транзакции. Нашето проучване показва, че 13% от хората използват криптовалутите за разплащания, което е изненадващ резултат.

Спрямо цените, на които станахме свидетели през края на 2017 година в момента пазарът отчита загуби от повече от 80%. Това не означава, че в някои ситуации криптовалутите са предпочитана алтернатива за онлайн плащане.

Резултатите от направеното проучване оборват  големите коорпорации и  критици на крипто като например JPMorgan, които застават с твърдата позиция, че криптовалутите нямат място при онлайн разплащанията. Точно обратното все повече хора започват да ги използват.

Има редица примери, които могат да подрепят цифрите от направенто проучване на Kaspersky Labs. Все повече луксозни хотели и ресторанти приемат биткойн, като напълно легитимно разплащателно средство. Хиляди магазини по целия свят също са отворени към плащане в крипто. Масовото приемане е все по-близо и независимо от тежкото състояние на пазара, положителните новини в сферата на криптовалутите и блокчейн не остават на заден план.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Все повече хора използват биткойн за онлайн плащания appeared first on CryptoDnes.bg.