Виталик Бутерин предложи портфейлите да начисляват такса в газ

Виталик Бутерин предложи портфейлите да начисляват такса в газ

Виталик Бутерин предложи портфейлите да начисляват такса в газ за транзакции, за да подкрепят разработчиците.

Gas е единица за измерване на изчислителната работа на оперативни транзакции или интелигентни договори в мрежата на Етериум. Различни видове транзакции изискват различен обем газ за изпълнение.

Цената на газа е цената на ETH, която потребителят иска да плати за всяка единица газ, измерена в gwei, докато ограничението за газ представлява максималното количество газ, което потребителят ще заплати за дадена сделка.

Бутерин даде по-широка картина на предложената промяна, заявявайки, че увеличаването на средните потребителски разходи за газ с около седем процента би увеличило финансирането на разработчиците на порфтфейли до 2 милиона долара годишно. Освен това Бутерин обясни позицията си:

За да бъдем ясни, НЕ съм застъпник на нормативна * задължителна такса. Аз съм за една норма, която обезсърчава прекалено много оплаквания и / или се опити да се заобиколи таксата, ако / където съществува. 

През март 2018 г. Бутерин заяви, че се е опитвал да разреши ограничената функционалност на Биткойн със създаването на Етериум. Бутерин заяви, че Биткойн прави едно нещо, и го прави добре, докато вярва, че ETH е по-скоро смартфон, който може да изпълнява приложения, способни да правят почти всичко.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Виталик Бутерин предложи портфейлите да начисляват такса в газ appeared first on CryptoDnes.bg.