Виновен ли е Coinbase за падението на BAT?

Виновен ли е Coinbase за падението на BAT?

Когато крипто борсите обявят, че се преразглежда нова криптовалута и скоро ще бъдат добавени нови токени, търговците обикновено приветстват новината с вълнение, тъй като това може да означава само, че токенът ще бъде достъпен за по-голяма аудитория за търговия и транзакции, което в крайна сметка ще повлияе на обема на търговията му в дългосрочен план.

В случая с Coinbase и на ERC-20 BAT токена обаче, остава неизвестно дали добавянето на криптовалути ограничава приспособимостта на токена, вместо обратното. По-точно, търговците се чудят дали добавянето на BAT в Coinbase нанася повече вреда, отколкото полза на растежа на токена, тъй като продължава да се сблъсква с постоянното отклонение след срещата с Coinbase. Въпреки че американската борса продължиха с процеса да добавят BAT на своята Pro платформа за обмен, BAT вече загуби инерция.

Ефектът на алткойн в Coinbase

Въпреки че BAT се повиши с 20% след съобщението на Coinbase, няколко дни по-късно, токенът продължи да пада от 29-то на 30-то място и дори по-надолу в класацията. Пo време на писането на статията, BAT, който преди това се търгуваше на цена от $ 0.31, сега е спадна до 34-то място, като се бори с цената от $0.12 в момента.

Този модел на краткосрочно рали, последван от дългосрочен спад на цените, се случва именно с алткойните и можем да забележим това и при 0x (ZRX). На 11 октомври, 2018 година, ZRX 0x отбеляза поскъпване в цената на търговията, тъй като токенът скочи от $ 0.63 на $ 1.01 малко след добавянето му за Coinbase. В момента ZRX е на стойност $ 0.29, почти половината от първоначалната му цена преди Coinbase.

Този последователен модел на спад в цените доведе търговците до заключението, че може би XRP е на по-безопасна страна и вероятно ще бъде по-добре да не се регистрира на борсата в САЩ. Това заключение обаче не е логично, тъй като борсите не са точно отговорни за движението на пазара.

Цената на токена зависи единствено от търговския интерес, което изглежда е случаят с BAT. Виждайки, че Coinbase е топ обмен, потребителите очакват, че токенът ще се изстреля при кацане на една от водещите борси в света и това само по себе си остава невъзможно. Окончателно, дефлацията на BAT е случай на нарастващ токен, който е в ранна детска възраст и все още успява да се справи с търговските очаквания, които неизбежно ще се случат, но със сигурност не в този начален етап.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Виновен ли е Coinbase за падението на BAT? appeared first on CryptoDnes.bg.