Биткойн ще се завърне през 2019, според Том Лий

Биткойн ще се завърне през 2019, според Том Лий

Том Лий oт Fundstrat изрази оптимизъм, че биткойн може да се завърне през 2019. В интервю за CNBC, биткойн бикът каза, че криптовалутата преживя тежък период, а 2019 година обещава да бъде година на възстановяване.

Според Лий, няколко технически указания сочат, че биткойн се подготвя за голям ход и активът става все по-полезен, като се има предвид още криптовалути като JPM Coin и предстоящата криптовалута на Facebook.

Той добави, че новите криптовалути като JPM Coin са по-скоро стейбълкойн, докато Биткойн е като съхранение на стойност за криптовалутите като цяло и затова те не представляват заплаха за растежа и популярността на най-голямата криптовалута, които ще докарат следващия бичи пазар.

Том Лий беше много положителен към биткойн и въпреки че неговите бичи прогнози през 2018 не се сбъднаха, той прогнозира по-рано тази година, че биткойн ще приключи много по-добре през 2019, отколкото през 2018. Том Лий не е единственият, който вижда този потенциал в актива. Много други експерти и анализатори предвиждат същото.

Този път, Лий предвижда, че биткойн ще стои поне 5-6 месеца под $ 4,000, за да се възстанови, преди да може да се счита, че „технически” може да се завърне. Тъй като пазарът е доста непредсказуем, времевия диапазон на Лий е само прогноза, която може или не може да се осъществи в очакваното време и затова биткойн може да отнеме повече време, за да постигне значителен напредък или дори да се възстанови по-бързо от очакваното.

Всъщност, 2019 е година на възстановяване, както спомена Лий. Първо, биткойн запази цената си над $ 3,800 за значително дълго време в сравнение с 2018, когато волатилността беше сериозен проблем. Интересът към биткойн също се увеличи на базата на данни и това вероятно ще доведе до голям бичи период.

Алткойн също постигнаха значителен напредък Например, Eтериум (ETH) е над $ 130 от известно време насам и едва ли скоро ще падне под това.

Налице е също нарастващ интерес към криптовалутите като цяло и всички тези неща само посочват едно нещо – завръщане на пазара. Годината е все още в началото, така че все още имаме време да видим как се развива, но без значение колко време отнема, изглежда предстои нещо голямо.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Биткойн ще се завърне през 2019, според Том Лий appeared first on CryptoDnes.bg.